Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

CNV Vakmensen wil uitleg ontslaggolf AB Oost

“Werknemers zijn geen kleine kinderen die je steeds maar aan het lijntje kunt houden. We willen heldere antwoorden op onze vragen bij Agrarische Bedrijfsverzorging Oost (AB Oost)", aldus bestuurder Jacqueline Kraan van CNV Vakmensen. "De werkgever heeft aangegeven dat er 267 mensen ontslagen worden, maar we hebben geen duidelijkheid over de financiële situatie in het bedrijf en we weten dus ook niet wat de toekomstplannen zijn. Daarom zijn de leden van CNV Vakmensen afgelopen week ook niet akkoord gegaan met het sociaal plan."

Kraan wijst op het belang van eerlijke en heldere communicatie: "Wat staat de mensen, die hun baan verliezen, te wachten?"

AB Oost heeft een hoofdkantoor in Almen en is actief in Flevoland, Gelderland, Drenthe en Overijssel. Het bedrijf verzorgt vervanging van boeren bij calamiteiten en heeft ongeveer 700 mensen in dienst. AB Oost bestaat uit meerdere bedrijven waaronder het uitzendbureau ABS.

Kraan: "Waar ik bang voor ben is dat de mensen die hun vaste baan als bedrijfsverzorger nu kwijt raken, straks via het uitzendbureau weer worden ingezet. Omdat AB Oost weigert duidelijkheid te geven over toekomstplannen, kunnen zij mij dus ook niet vertellen dat mijn vermoedens ongegrond zijn."

CNV Vakmensen wil op korte termijn opnieuw met de werkgever om tafel om inzicht te krijgen in cijfers en toekomstplannen: "Dat zijn ze hun werknemers verschuldigd."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid