Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

CNV klaar voor cao-onderhandelingen Hoveniers

CNV Vakmensen heeft deze week de voorstellen voor de nieuwe cao Hoveniers toegestuurd aan werkgevers. Woensdag 7 maart starten de onderhandelingen.

De cao voor de Hoveniers liep 28 februari 2018 af, maar is nog verlengd met 4 maanden tot 30 juni 2018. In verband daarmee moet onderhandeld worden over een nieuwe cao. Eind vorig jaar hebben we jullie daarover benaderd en op grond van die reacties, onze ervaringen van de afgelopen periode het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Vakmensen en overleg met de kaderleden is een nieuwe voorstellenbrief gemaakt.

Deze brief is 27 februari aan werkgeversvereniging VHG toegestuurd (zie bijlage). De onderhandelingen gaan starten op woensdag 7 maart. Vervolgens staan er onderhandelingen gepland voor 28 maart, 3 april, 11 april en 24 april. We verwachten in april dus meer duidelijkheid te kunnen krijgen over een nieuwe cao.

Kaderleden

CNV Vakmensen is een vereniging. Binnen een vereniging staan de leden centraal. De vereniging heeft wel een onderhandelaar ingehuurd om die onderhandelingen te laten doen, maar die onderhandelaar heeft hulp nodig van de leden. Leden die bereid zijn de onderhandelaar te ondersteunen noemen we binnen CNV Vakmensen kaderleden. 2 Kaderleden, namelijk Giel van Leeuwen en Peter van der Beek zullen de onderhandelaar bijstaan tijdens de onderhandelingen.

Daarnaast is er een kadergroep, waar af en toe mee overlegd wordt. CNV Vakmensen zoekt nog leden die mee willen denken over de cao en zitting willen nemen in de kadergroep. Lijkt jou dat interessant, dan kun je vrijblijvend contact opnemen met Jeroen Warnaar.

Henry Stroek gaat zich binnen CNV Vakmensen richten op naleving rond uitzendconstructies en heeft afscheid genomen van de Hoveniersbranche. Jeroen Warnaar vervangt Henry Stroek als onderhandelaar en bestuurder bij de cao Hoveniers. Mocht je naar aanleiding van het voorgaande nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met je bestuurder Jeroen Warnaar via 06-20354990 of per e-mail.


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid