Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Cao-onderhandelingen Eurofins Agro (BLGG)

Afgelopen week zijn de vakbonden de onderhandelingen gestart met Eurofins Agro. Na een goede eerste onderhandelingsronde hebben de bonden de intentie om gezamenlijk tot een goed resultaat te komen. Hieronder leest u wat de inzet is van beide kanten.

Wat is onze inzet
Vakbonden willen een goede loonsverhoging afspreken waarbij we drie procent loonsverhoging vragen over de looptijd van 1 april 2016 tot 1 april 2017. We vragen het derde jaar WW en de WGA te repareren zoals dat is vastgelegd in het Centraal Akkoord. Daarnaast willen de bonden afspraken maken over duurzame inzetbaarheid en meer vaste banen binnen Eurofins Agro.

Wat is de inzet van Eurofins Agro
Eurofins heeft als inzet om de cao met 1 jaar te verlengen tot 1 april 2017. Daarnaast willen ze afspraken maken over een 'persoonlijk keuzesysteem’. Een systeem waarbij de huidige collectieve regelingen van de medewerkers in een nieuw jasje gestoken worden dat ‘mijn budget’ moet gaan heten. Hoe dat er verder exact uit gaat zien, moet blijken tijdens de komende onderhandelingsrondes.

Ook wil Eurofins Agro het functiehuis actualiseren en opnieuw waarderen. Wij willen hierbij betrokken worden zoals bij een eerdere cao-afspraak is vastgelegd.

Al met een dossier waar flink over onderhandeld moet worden.
Wij gaan op donderdag 6 oktober verder. We gaan kijken of we nader tot elkaar kunnen komen op de belangrijke punten. We zijn benieuwd en jullie horen van ons.

Willem Kruithof
bestuurder
M: 06 – 5160 19 98
E: w.kruithof@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid