Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Cao-proces NAK Emmeloord hervat

Het cao-proces bij de NAK heeft een aantal maanden stilgelegen. Het punt van discussie was het voorstel om de regeling voor de overwerktoeslag te wijzigen. Een werkgroep is bezig geweest met de overwerkregeling en de inhoud van de regeling en de toepassing ervan bleek niet voor iedereen duidelijk.

Tijdens een personeelsbijeenkomst op 3 oktober is de situatie door de werkgever toegelicht. Na de uitleg en toelichting tijdens de personeelsbijeenkomst is nu het moment gekomen om de leden van CNV Vakmensen weer uit te nodigen voor een ledenvergadering. Niet-georganiseerde collega’s zijn hierbij van harte welkom. Daarom nodigen wij je dan ook uitgenodigd voor een ledenvergadering op: 

Datum:         dinsdag 10 oktober 2017
Aanvang:     12.00 uur, Excursiezaal NAK te Emmeloord en
                     19.30 uur, CNV kantoor, Dopheide 8a te Drachten 

Tijdens de ledenvergadering zal het cao-bod van de werkgever nogmaals besproken worden. Een loonsverhoging op basis van de AWVN-loonontwikkeling (was 1,6%, het actuele cijfer kan hier van afwijken) is het uitgangspunt. Een tweede uitgangspunt is de invoering van de WGA-verzekering, die 0,45% kost. 

Op basis van deze uitgangspunten zijn er twee scenario’s voorgelegd:

  1. Loonsverhoging met aftrek van 0,225% (de helft van de WGA-premie) en aanpassing van de overwerktoeslag (afschaffen 25% toeslag, zon- en feestdagentoeslag wijzigen van 100% naar 50%).
  2. Loonsverhoging met aftrek van 0,45% (volledige WGA-premie) zonder aanpassing van de overwerktoeslag.Tijdens de ledenvergaderingen worden de beide scenario’s ter stemming aan de leden voorgelegd.

Graag tot ziens op dinsdag 10 oktober.

Heino Smedes
bestuurder CNV Vakmensen 
M: 06 51 60 20 57
E: h.smedes@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid