Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Cao-akkoord voor BLGG AgroXpertus

CNV Vakmensen heeft een cao-akkoord bereikt voor de 200 werknemers van BLGG AgroXpertus in Wageningen. Het bedrijf is actief in de agrarische sector, op het gebied van het nemen en analyseren van bodemmonsters.

Het gaat om een eenjarige cao, die met terugwerkende kracht geldt vanaf 1 april 2014. De werknemers krijgen per die datum een loonsverhoging van 2 procent. Ook krijgen de werknemers - voor het eerst - een eindejaarsuitkering van 0,75 procent. "Die uitkering komt in plaats van de winstdelingsregeling, maar die kwam afgelopen jaren nooit tot een uitkering. Met een gegarandeerde eindejaarsuitkering zijn de mensen beter af", zegt CNV-onderhandelaar Wietze Kampen. "De totale loonsverhoging komt daardoor dit jaar in totaal uit op 2,75 procent, beduidend hoger dan voorgaande jaren. Een duidelijke breuk met het verleden."  

Wajongeren  

Het Wageningse bedrijf spant zich ook in voor jongeren met een achterstand op de arbeidsmarkt. Er zijn inmiddels drie Wajongeren aan het werk, en in de nieuwe cao is afgesproken dat er opnieuw een Wajongere in dienst wordt genomen. Daarnaast zijn in de cao afspraken gemaakt over scholing, reiskosten en functiewaardering.  

CNV Vakmensen legt het cao-akkoord positief voor aan de leden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid