Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Bijgepraat bij Agterberg

Op maandag 6 februari heeft er een gesprek plaatsgevonden bij Agterberg met CNV Vakmensen, FNV en de werkgever. Op de agenda stonden de verschillende afspraken uit de cao, terugkijken op 2016 en vooruitkijken naar 2017.

65 jaar
2017 is voor Agterberg het jaar dat het bedrijf 65 jaar bestaat. Een mooi jubileum om als bedrijf, in alle functies, trots op te zijn. Net als werknemers in Nederland gaat ook Agterberg verder na zijn 65 jarig jubileum. De orderportefeuille voor 2017 is redelijk gevuld en er blijft actief gezocht worden naar nieuwe werkzaamheden voor dit jaar. De afgelopen periode waren er ook wat zorgen omdat de aanbesteding voor Maarssen Groen niet aan Agterberg gegund is, maar door goed te puzzelen is het gelukt de betrokken mensen intern te herplaatsen.

De Cao Agterberg
De nieuwe cao teksten hebben even stil gelegen maar zijn inmiddels gereed. Na het overleg van 6 februari heeft CNV Vakmensen de tekst ontvangen. Deze ga ik nu doorlezen om te zien of alle afspraken goed zijn weergegeven. Donderdag 23 maart hebben wij de volgende afspraak bij Agterberg staan en zullen we een klap geven op de teksten. Hierna zijn de teksten ook voor jullie weer leesbaar via onze website: https://www.cnvvakmensen.nl/caos/land-en-tuinbouw/cao-agterberg-bedrijven

Vervolg
In de laatste cao-onderhandelingen zijn enkele thema’s benoemd om verder mee aan de slag te gaan. Eén van deze thema’s is ziekteverzuim. Dit begrip gaan we in de breedste zin van het woord bespreken. Hieronder vallen onder andere ziekmelding, lang ziekteverzuim, kort ziekteverzuim, preventie en betaling. Voor dit gesprek heb ik jullie input en ervaringen nodig. Heb je tips, vragen of ervaringen rondom dit thema, neem contact met mij op. Onderaan deze brief staan mijn contactgegevens.

Naast dit thema zullen we als partijen ook in gesprek gaan over het functiegebouw. Hoe ga je functies binnen Agterberg beschrijven, waarderen en belonen? Een lastige klus omdat veel werknemers brede functies hebben, waarbinnen werkzaamheden van verschillende functies elkaar kunnen overlappen. Daarnaast gaan we in gesprek gaan over duurzame inzetbaarheid. Hoe behoud je de huidige kennis voor de organisatie en hoe haal je als werknemer fit je pensioen? Over beide thema’s ben ik ook erg benieuwd naar jullie verhalen en tips. Deel ook deze gerust met mij.

Loonsverhoging
Per 1 maart 2017 is er een loonsverhoging van 1,5%. Alle toeslagen in de cao groeien ook met dit percentage mee.

Contact
Wil je meepraten over de thema’s, ziekte, functiewaardering en/of duurzame inzetbaarheid of heb je andere vragen over je werk bij Agterberg, neem gerust contact op. Dit kan telefonisch of via de mail.

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 91
E: t.westerink@cnvvakmensen.nl 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid