Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Bedrijfs Pensioenfonds voor de Landbouw kort niet

(Dit bericht is per abuis ook verstuurd aan leden in de sector Metaaltechniek. Zij kunnen dit bericht als niet verzonden beschouwen. Onze excuses daarvoor.)

Er is weer veel commotie rondom pensioenen, want De Nederlandsche Bank heeft een persbericht uitgebracht met als kernboodschap dat een aantal pensioenfondsen de pensioenen en pensioenopbouw in 2013 gaat verlagen. Dit geldt niet voor het bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw.

De Nederlandsche Bank heeft dinsdag 22 januari een persbericht uitgebracht met informatie over het aantal pensioenfondsen dat de pensioenen en pensioenopbouw in 2013 gaat verlagen. DNB baseert zich op de maandrapportages van december 2012, die de pensioenfondsen begin januari hebben moeten inleveren. DNB geeft in het bericht geen fondsspecifieke informatie.

Dat dit soort berichten nog al wat stof doet laten opwaaien is duidelijk. Dat komt ook omdat niet gelijk duidelijk is om welke pensioenfondsen het gaat. Hoe zit het met mijn pensioen? Is dus een terechte vraag. Om onduidelijkheid voor een deel van onze achterban weg te nemen kunnen wij melden dat het in dit geval niet om BPL-pensioenen gaat. BPL heeft op basis van eerder genomen maatregelen, het negatieve tij weten te keren en zit nu weer in de stijgende lijn. Van korten op de opgebouwde pensioenrechten (ook wel afstempelen genoemd) is bij BPL geen sprake.

Voor de laatste en meest actuele informatie kijkt u op de website van BPL.

John Koudys
Jaap Bosma
Bestuurders BPL

Volg ons op twitter: @cnvlandentuinbo  |  @JaapBosma

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid