Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

Akkoord nieuwe Cao Eurofins Agro

In de afgelopen periode hebben leden kunnen reageren op het bereikte principeakkoord voor een nieuwe cao Eurofins Agro Testing in Wageningen. De reactietermijn is gesloten en onze leden hebben ingestemd met het bereikte resultaat. Dit bericht heb ik per mail aan je werkgever meegedeeld.

Proces
Nu gaat de werkgever de gemaakte afspraken verwerken in de cao-tekst en zal daarbij ook tekstuele wijzigingen doorvoeren in verband met veranderende wetgeving. CNV Vakmensen en FNV zullen deze wijzigingen controleren en na goedkeuring van onze kant is de tekst van de nieuwe cao rond. Wanneer dit het geval is, zal ik de nieuwe cao-teksten op de website van CNV Vakmensen plaatsen en digitaal met je delen. Daarnaast is de cao dan op te vragen bij de HR-afdeling.

Loon

Met terugwerkende kracht vanaf 1 april worden er aanpassingen gedaan in het loon. Het brutoloon gaat met 0,91% omhoog en daarnaast gaat er 1,34% van de huidige solidariteitsbijdrage af waardoor je nettoloon stijgt. Je ontvangt dus een bedrag in verband met gemiste inkomsten vanaf april en daarnaast wordt je salaris blijvend aangepast. In april 2018 zal de volgende structurele aanpassing zijn.

Daarnaast is er, indien van toepassing, een aanpassing in je reiskostenvergoeding vanwege de verruiming van te vergoeden kilometers met tien kilometer. Je ontvangt vanaf april een vergoeding over de gemaakte kilometers voor woon-werkverkeer tussen de 10 en 40 kilometer, waar eerst de grens van 30 kilometer van toepassing was.  Door deze aanpassing zal je mogelijk vanaf nu een hogere vergoeding ontvangen en een nabetaling over gemiste vergoedingen vanaf april.
Heb je hier vragen over, neem gerust contact met mij op of met de HR-afdeling.

Contact
In de komende periode gaat jouw werkgever ook verder aan de slag met functiewaardering. Hierover zullen de werkgever en vakorganisaties dit najaar in gesprek gaan.
Heb je vragen over functiewaardering of andere vragen rondom je werk en inkomen, neem dan gerust contact met mij op.

Tamara Westerink
Bestuurder
M: 06 51 20 29 91
E: t.westerink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid