Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Land en tuinbouw - nieuws

98% van de CNV-leden stemt voor bij Sweco

Van de 54 uitgebrachte stemmen door leden van CNV Vakmensen steunen 53 leden het principeakkoord en stemde 1 lid tegen.

Bij de andere bonden waren de uitslagen vergelijkbaar. Zoals ik hieronder al zeg: jullie boodschap aan ons en aan de directie in de afgelopen maanden heeft voor dit resultaat gezorgd. Lees hier verder de nieuwsbrief die je ook via Sweco hebt ontvangen:

Uitslag peiling cao-akkoord: 78% heeft gestemd. 93% van de stemmers stemt in!
Een geweldig resultaat waar we hartstikke blij mee zijn. We bedanken iedereen die heeft gestemd heel hartelijk. De afspraken die we hebben gemaakt over salarissen en salarisschalen worden per 1 maart 2018 doorgevoerd. De planning voor de cao-onderwerpen die we nader gaan bespreken en uitwerken, volgt in maart 2018. 

Wieneke Goedvolk: “Allereerst ben ik blij met de hoge opkomst want dat geeft aan dat er heel veel medewerkers zich betrokken voelen bij het onderwerp. Daarnaast ben ik natuurlijk heel blij met het positieve en sterke signaal van onze eigen medewerkers. Het is een bevestiging dat we als commissie met dit akkoord een stap in de goede richting zetten.”

Roel van Riezen: “Het is een resultaat waar alle medewerkers trots op mogen zijn. Door ieders inbreng tijdens de bijeenkomsten op de kantoren en door je mening te geven via de peiling, hebben jullie dit samen voor elkaar gekregen.” Willem Jan Boot: “ik vond het erg prettig en nuttig om de banden op de kantoren met vele medewerkers aan te halen en de interactie op te zoeken. De gesprekken gaven ons voldoende basis om tot dit akkoord te komen. Ik hoop dat iedereen zo betrokken blijft en dat je gedurende dit proces aan ons blijft aangeven wat je belangrijk vindt."

Peter Bergmans: “Het was al mooi dat we in deze nieuwe en unieke samenstelling zo snel tot dit resultaat kwamen. Ik zie dit als een zeer waardevolle samenwerking. De uitslag van de peiling geeft veel vertrouwen en steun om het gesprek over arbeidsvoorwaarden bij Sweco in deze samenstelling voort te zetten." 

Nogmaals bedankt iedereen! Wil je graag naar aanleiding van de peiling of het peilingresultaat een reactie geven? Bijvoorbeeld waarom je voor of tegen hebt gestemd, of juist niet hebt gestemd? Stuur je reactie naar r.vanriezen@cnvvakmensen.nl. Elk signaal, mening of toelichting is waardevol en we staan open voor alle feedback. 

Daarnaast blijven we benieuwd naar wat jij belangrijk vindt, als het gaat om jouw arbeidsvoorwaarden. Alleen als jij je input geeft, weten wij welke onderwerpen we op de agenda moeten zetten. Laat het ons weten! Dit kan via het emailadres van de Commissie AVO avo@sweco.nl maar je kunt ook altijd rechtstreeks contact opnemen met een van de commissieleden. 

Binnenkort verschijnt ook de nieuwe cao in een boekje (digitaal). 

Roel van Riezen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 34
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid