Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Tuinzaadbedrijven - Nieuws

Werkgevers Plantum doen eindbod in cao Tuinzaad

Op 6 mei heeft de onderhandelingsdelegatie Plantum namens de Zaadbedrijven een eindbod neergelegd. CNV Vakmensen ziet een groot deel van de afspraken waarover al overeenstemming was er in terug. Het loon is voor deze sector wat aan de lage kant. De bond legt het daarom neutraal voor aan de leden.

Leden mogen het zeggen

Plantum heeft namens de werkgevers een eindbod neergelegd. Dat eindbod zal door de bonden neutraal worden voorgelegd aan haar leden. Waarom neutraal? Omdat CNV Vakmensen vindt dat deze sector een loonsverhoging van 3% goed kan hebben. Dat ligt er helaas niet, maar er zijn wel andere afspraken gemaakt die een botte afwijzing niet rechtvaardigen. Kijk voor een compleet beeld in het eindbod.

De tekst van het eindbod is als hiernaast als download toegevoegd.
Ook handig om door te mailen naar collega's.

Reageren op het eindbod

De leden kunnen het geheel neutraal beoordelen en hun eigen mening er over geven. Reacties moeten voor 2 juni 2014 binnen zijn, dan worden ze meegenomen in de definitieve beoordeling. Latere reacties en helemaal geen worden beschouwd als instemming. Reageer rechtstreeks naar Jaap Bosma. Gebruik als onderwerp "Eindbod cao Tuinzaadbedrijven" en in de tekst jouw naam en lidnummer en natuurlijk wat jij er van vindt.

Loonsverhoging in het eindbod

Door de werkgeversvertegenwoordigers is een eindbod neergelegd omdat wij er uiteindelijk niet uit konden komen op het gebied van het loon. Onze looneis was al iets gewijzigd doordat we er voor kozen naar een tweejarige cao te willen gaan met een vraag van 5,25% loonsverhoging. Daarbovenop wil CNV Vakmensen dat de onderste loonschalen toe groeien naar "De Mediaan".

Dat was de werkgevers te veel in combinatie met de rest van wat zij meenden te kunnen bieden. Het loon komt er in het eindbod op neer dat er in totaal 5% wordt aangeboden voor een periode van 2½ jaar en bij de loonschalen A t/m D een extra loontrede aan het eind van de schalen wordt toegevoegd.

Zonder bond komt geen cao van de grond!

Wij doen ons best om een goed cao-resultaat af te spreken met respect voor zowel werknemers als werkgevers. Als je merkt dat je collega deze mail niet heeft ontvangen, stuur dan gewoon door en meld dat hij/zij lid kan worden want dat geeft voorsprong in de informatie en arbeidsvoorwaarden.

Zonder bond komt er namelijk geen cao van de grond!

Jaap Bosma
Bestuurder Land- en tuinbouw
@JaapBosma | @cnvlandentuinbo | @cnvvakmensen 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid