Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Open teelten - Nieuws

Tekst nieuwe Cao Open Teelten

Na instemming door alle partijen betrokken bij de Cao Open Teelten zijn we druk aan de slag gegaan met de teksten van de cao. De cao is nu gereed en aangeboden aan het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid(SZW). Daarmee is de cao ook wettelijk een cao geworden.

Aan de rechterkant van deze pagina treft je de nieuwe cao tekst aan. Cao boekjes zijn nog niet beschikbaar. Deze moeten nog gedrukt worden. Mocht je later een cao boekje willen ontvangen, stuur mij dan een e-mail. Voor een uitgebreide toelichting op de cao verwijzen wij je naar de nieuwsbrief van 6 november 2017.

Belangrijke punten waarop wij je nog willen wijzen

  • De cao is nu van toepassing op werkgevers die georganiseerd zijn bij een van de werkgeversorganisaties of als in jouw arbeidsovereenkomst staat dat de cao Open Teelten van toepassing is. Het AVV proces bij SZW gaat nu lopen. Nadat SZW AVV heeft verleend moeten ook alle niet georganiseerde werkgevers de cao toepassen. Wij sturen je later hierover een vervolg bericht.
  • De loonsverhoging van 3% is reeds ingegaan op 1 januari 2018. Velen hebben deze inmiddels ook ontvangen. Mocht je deze nog niet ontvangen hebben, maak je werkgever hier dan op attent.

De seniorenregeling

Na de vorige nieuwsbrief hebben een aantal mensen zich al gemeld met vragen over de deelname aan de seniorenregeling. Wij proberen 1 april alles klaar te hebben voor de invoering. Voldoe je aan de voorwaarden houd dan deze website   in de gaten voor het aanvraag proces. We hebben afgesproken dat we mensen die zich nu melden ook zo spoedig mogelijk zullen helpen. Mocht je problemen ervaren meld je dan bij mij en ik zal bemiddelen voor een snelle voortgang.

Mogelijkheden voor scholing/ontwikkeling

Nogmaals willen wij u wijzen op de mooie regelingen die wij als sector hebben aangaande scholing en ontwikkeling:

De cursusgroepen regeling. Als je een cursus/opleiding gaat volgen die voldoet aan de voorwaarden krijg je een groot gedeelte van de cursuskosten terug.

De Scholingsvouchers, als je op eigen initiatief een cursus/opleiding gaat volgen kun je een scholingsvoucher aanvragen. Deze kent een maximale waarde van €1500. Een cursus/opleiding met maximaal €1500 cursus kosten krijg je dan volledig vergoed.

Let op! Aan beide regelingen zijn voorwaarden verbonden. Kijk dus op de site van Colland naar de voorwaarden. Ook hier geldt: heb je vragen of ondervind je problemen met het aanvragen, stuur mij dan een mail.

Scholingsconsulenten

Mocht je vragen hebben over scholing en ontwikkeling dan kun je ook contact opnemen met de scholingsconsulenten in de volgende deelsectoren.

Opmerking: Op korte termijn zal Marriëlle ook actief worden voor de Boomkwekerij.

Vragen en/of opmerkingen

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben over bovenstaand bericht, stuur me dan een e-mail of bel mij. Natuurlijk kun je deze contactgegevens ook gebruiken bij andere vragen over de Cao Open Teelten.

Henry Stroek, bestuurder
E: h.stroek@cnvvakmensen.nl
M: 06 22 45 21 95

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid