Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Open teelten - Nieuws

Open Teelten: eindbod van werkgevers

Op 2 mei hebben wij van de werkgevers in de Open Teelten een eindbod gekregen om te komen tot een nieuwe cao (zie bijlage).

Nog op 19 april hebben wij jullie een nieuwsbrief gestuurd over de stand van zaken tot dat moment.

Kort herhaald; Op bijna alle punten waren we tot afspraken dan wel procesafspraken gekomen. Bleef alleen nog het loonbod staan. De werkgevers wilden toen niet verder dan 2,5 procent voor een periode van 21 maanden (net onder de 1,5 procent per jaar). 

Zonder dat er een nieuw overleg is geweest hebben wij bijgaand eindbod ontvangen van de werkgevers. Zij trekken in dat eindbod de loonsverhoging op naar 2,75 procent totaal. Op 1 juli 2016 1,5 procent en op 1 januari 2017 1,25 procent. Hiermee komt het loonbod op jaarbasis uit op 1,57 procent. Dat is precies het gemiddelde van “Nederland Breed” op dit moment.

Advies en stemming

Nu de werkgevers een eindbod op tafel hebben gelegd moeten wij dit aan jullie voorleggen om tot een stemming te komen. Jullie beslissen immers of dit eindbod geaccepteerd wordt of niet.Wij vinden het jammer dat de werkgevers met een eindbod gekomen zijn. Zo liggen de verhoudingen niet. Wij waren in goed constructief overleg over een aantal moeilijke zaken in de sector en wij willen dat graag blijven doen. Dat is ook nodig aangezien het hele WWZ akkoord nog uitgewerkt moet worden in de cao.

Gezien het totaalplaatje adviseren wij jullie in te stemmen met dit eindbod. Er ligt een acceptabel loonbod voor en we kunnen dan aan de slag met de uitwerking en handhaving van de cao. Immers om goed te kunnen handhaven heb je een cao nodig.

Hoe u stem uit te brengen? 

De stemming is inmiddels gesloten.

Vragen en of opmerkingen

Heeft u vragen en of opmerkingen over deze nieuwsbrief of meer in algemene zin over uw sector of uw situatie stuur dan een e-mail. Mocht u liever een keer bellen, geen probleem en bel me dan rechtstreeks op mijn mobiel. Wij zijn er immers voor u.

Henry Stroek 
Bestuurder
E: h.stroek@cnvvakmensen.nl
M: 06-22452195

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid