Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Open teelten - Nieuws

Cao Open Teelten: Vakmensen gezocht voor weinig!

Werkgevers in de Open Teelten willen steeds meer werkzaamheden onder ‘eenvoudig werk’ schuiven. Simpel werk, geen vakmensen nodig en zoveel mogelijk een lage beloning. Zij doen hun eigen sector in de uitverkoop, zo lijkt het wel. Zo werk je aan een ‘fantastisch’ imago!

CNV denkt dat je niet zonder vakmensen kunt. Vakmensen neem je serieus, probeer je aan je te binden en zie je als toegevoegde waarde voor je bedrijf. Die biedt je uitdagend werk in een uitdagende sector. No-nonsense en eerlijk werk voor een eerlijk loon. Daar zou je als werkgevers elkaar op moeten aanspreken. Op een verantwoorde cao.

CNV Vakmensen heeft een poosje geleden een cao-resultaat geboekt met de onderhandelaars van LTO namens de werkgevers in de Open Teelten. Het moet alleen nog door de regiegroep; de kaderleden van de werkgevers. Gelopen koers, nee dus! Veel getouwtrek om de juiste teksten voor in het cao-boekje. Verschillende sectoren binnen de Open Teelten nemen het onderhandelingsresultaat serieus, maar met name de Fruitteelt en de Bloembollen liggen dwars en willen meer flexibiliteit en vooral lagere kosten.

De Fruitteelt en de Bloembollenteelt willen lagere kosten door bijna alle werkzaamheden onder eenvoudig werk te schuiven en dat werk belonen met het minimumloon gebaseerd op een 40-urige werkweek. Dat is 5% tot 20% loon inleveren ten opzichte van wat nu geldt.

Door dit signaal lijkt het er op, dat de Fruitteelt en/of Bloembollenteelt zonder vakmensen kan worden gerund. Dan kijk je als ondernemer toch echt niet verder dan je eigen erf, dan neem je de eigen sector toch echt niet serieus meer. Zo doe je je eigen sector in de uitverkoop!

Wij gaan ervan uit, dat de werkgevers vanavond alsnog hun verantwoordelijkheid nemen en instemmen met de cao Open Teelten.

Henry Stroek
bestuurder


E: h.stroek@cnvvakmensen.nl
T: 06 – 22 45 21 95
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid