Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao NAK - Nieuws

Cao NAK: uitnodiging ledenvergadering

Binnenkort starten de onderhandelingen voor de nieuwe Cao NAK. Het is dan ook weer tijd om de voorstellen van CNV Vakmensen vast te stellen. In overleg met jullie wordt de inzet van CNV Vakmensen bepaald en hiervoor zijn twee ledenvergaderingen gepland.

Hiermee wordt u uitgenodigd voor een ledenvergadering van CNV Vakmensen:

Wanneer: Dinsdag 28 februari 2017
Tijdstip:   12.15 uur, Spreekkamer 5 bij de NAK in Emmeloord     OF
                 19.30 uur, Kantoor CNV Vakmensen, Dopheide 8a, Drachten (LET OP! Nieuw adres)

Na overleg met de arbeidsvoorwaardencommissie willen wij in ieder geval de volgende onderwerpen bespreken:

 • Loonsverhoging. De afgelopen jaren is de gemiddelde loonontwikkeling in Nederland gevolgd. Dat is op dit moment ongeveer 1,7%. De vraag is wat u hiervan vindt?
 • Wie betaalt de zogenaamde WGA-premie van 0,4%. Een werknemer die langdurig ziek wordt kan na twee jaar in een veel lagere uitkering terecht komen die gebaseerd is op het minimumloon. Om een grote inkomensval te voorkomen is een wga-hiaatverzekering afgesloten voor de werknemers van de NAK. Dit kost echter 0,4% van het loon. De vraag is wie dit gaat betalen: de werkgever, de werknemers of gezamenlijk. Hier wordt uitdrukkelijk naar uw mening gevraagd.
 • In Nederland is veel discussie over de grote verschillen tussen werknemers met een vast dienstverband en werknemers met een flexibel dienstverband. Een aantal werknemers heeft vragen gesteld over de positie van tijdelijke werknemers bij de NAK. Zij krijgen bijvoorbeeld bepaalde beloningen niet (eenmalige uitkering of eindejaarsuitkering) die anderen wel krijgen terwijl zij soms al jaren bij de NAK werken. Is dit eerlijk en moet dit anders?
 • Vanwege de snel toenemende pensioenleeftijd moeten werknemers steeds langer werken. Dit kan voor bepaalde werknemers, zeker met zwaar werk, moeilijk worden en tot problemen leiden. Om dat te voorkomen wordt er gesproken over duurzame inzetbaarheid. Hier wordt naar ideeën van de leden gevraagd. Wat is nodig om iemand op een verantwoorde en gezonde manier tot zijn/haar pensioen te laten werken?
 • Een keuzebudget voor werknemers. Het idee is om te bekijken of er een aantal arbeidsvoorwaarden in een ‘pot’ gestopt kunnen worden waaruit de werknemer zelf keuzes kan maken. Bijvoorbeeld bepaalde vergoedingen, vrije dagen, pensioenopbouw. De vraag is of u behoefte heeft aan een individueel keuzebudget en zo ja, wat er dan in moet.

Uiteraard zijn er meer onderwerpen die op de cao-agenda gezet kunnen worden. Kom daarom naar de ledenvergadering en praat en denk mee over uw eigen cao!

Heino Smedes
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 57
E: h.smedes@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid