Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Loonwerk - Nieuws

Nog geen nieuwe cao Loonwerk (LEO)

Na vijf onderhandelingsrondes is het nog niet gelukt om een nieuwe cao LEO af te sluiten. De onderhandelingen waren in een vergevorderd stadium maar op 5 juli was er nog geen overeenstemming bereikt over de loonsverhoging, de looptijd van de cao en de reisuren van het woonadres naar het bedrijf.

Vooral het onderwerp reisuren bleek een struikelblok te zijn. Daarom hebben vakbonden besloten om jullie mening te vragen de cao-onderwerpen.

In de bijlage tref je een overzicht aan van onderwerpen waar wij in principe een akkoord over hebben bereikt, maar ook van de onderwerpen waarover nog geen overeenstemming is bereikt. Uiteraard kan er pas sprake zijn van een nieuwe cao wanneer de leden in meerderheid akkoord gaan met het totaalpakket dat wordt voorgelegd. 

We hebben verder een vragenlijst opgesteld om van jullie te vernemen: 

  • wat jullie mening is over het totaalpakket inclusief het loonbod (3,8%, € 100,- bruto en verbetering jeugdschalen) en
  • zijn jullie akkoord met het afschaffen van de reisuren van woonadres naar werkadres (artikel 55 lid 1) voor nieuwe werknemers? Het gaat hierbij niet alleen om werknemers die nieuw zijn in de sector, maar ook dat de afschaffing reisuren van toepassing wordt ná een tijdelijk contract of wanneer je van werkgever verandert.


We willen graag weten wat de achtergronden zijn van de antwoorden op deze vragen en daarom is er in de vragenlijst voldoende ruimte om een toelichting te geven. Klik hier om meteen naar de vragenlijst te gaan. Ik verzoek jullie de vragenlijst uiterlijk 11 augustus 2017 in te vullen. De leden die de vragenlijst per post ontvangen, kunnen het ingesloten formulier hiervoor gebruiken. 

Alvast bedankt voor de medewerking. Na het verwerken van de vragenlijsten word je op de hoogte gehouden van de verdere ontwikkelingen. 

Heino Smedes
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 – 51 60 20 57
E h.smedes@cnvvakmensen.nl

 

 

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid