Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Loonwerk - Nieuws

Loonwerk: Cao-update en enquête MooiVakMan

De onderhandelingen cao Loonwerk zijn weer opgestart en het gaat voornamelijk over keuzen in het jaarurenmodel. Jouw hulp is opnieuw nodig. Kom op 2 juli naar Harderwijk. En heb jij de vragenlijst (enquête) MooiVakMan! al ingevuld? Nee? Dan graag alsnog doen voor 25 juni.

Vragenlijst MooiVakMan!

Naast de onderhandelingen over de nieuwe cao Loonwerk werken we ook gewoon aan andere projecten zoals MooiVakMan!, omdat wij daar het belang van inzien. Graag vraag ik daarom je medewerking voor een korte vragenlijst. Op 10 juni heb ik je al een nieuwsbrief daarover gestuurd en deze is bedoeld als een reminder/herinnering. Als je het nog niet hebt ingevuld dan vraag ik je dat voor 25 juni te doen. Hoe meer reacties des te beter het is en wij een beter beeld van de sector krijgen. We willen graag van jou en je collega's een aantal zaken weten. Zo zijn we bijvoorbeeld benieuwd of je trots bent op je werk en of je met plezier naar je werk gaat. Maar ook hoe je over veilig werken, gezondheid, opleiding en bijscholing denkt. Het spreekt voor zich dat het onderzoek anoniem is. Onder de groep mensen die deze vragenlijst invult, wordt één Mooi Vak Man! prijzenpakket verloot. Dus doe mee, laat je e-mailadres achter en maak kans op een prijzenpakket.

Vul de VRAGENLIJST in voor 25 juni! Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 8 minuten in beslag. Hartelijk dank alvast voor je medewerking!

Cao-onderhandelingen Loonwerk

In aanloop naar het vervolg van de onderhandelingen zijn er twee ledenvergaderingen geweest. Daar hebben we verschillende opmerkingen gekregen over het onderhandelingsproces, wat onze voorstellen zijn en waar we aan moeten gaan werken. In de onderhandelingsronde van afgelopen dinsdag is de vraag aan de werkgevers voorgelegd om meer duidelijkheid te geven over hun ideeën over het jaarurenmodel én wat zij aan loonsverhoging willen bieden. De vakbondsonderhandelaars hebben de werkgevers meegegeven om na te denken over het model dat bij de Hoveniers is ontwikkeld. Het Hoveniersmodel hebben daarom verder als vertrekpunt genomen, maar ook wij zullen er nu keuzen in moeten gaan maken. Hoe willen wij precies met de toeslagen om gaan. Wanneer gaan de toeslagen gelden. In “de pot” stoppen of uitbetalen. Hoeveel uren blijven “in de pot”. Wanneer uitbetalen. Veel om over na te denken dus.

Focusgroep Arbeidsvoorwaarden: ben jij er ook bij aanwezig?

In de ledenvergaderingen is hierover ook al wat gesproken maar dan meer in algemene zin. De focusgroep arbeidsvoorwaarden gaat op woensdag 2 juli verder inzoomen op het voorgestelde model. Jij kunt hierbij aanwezig zijn! Lever direct jouw bijdrage aan die discussie. Kom daarom op 2 juli naar Harderwijk (Bouw & Infrapark, Ceintuurbaan 2). De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Geef van te voren wel even door dat je komt bij Jaap Bosma (onder vermelding van je lidmaatschapsnummer).

Jaap Bosma
Bestuurder Land- en tuinbouw
@JaapBosma | @cnvlandentuinbo | @cnvvakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid