Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Loonwerk - Nieuws

Cao Loonwerk: de beloning voor een mooi vak man

Wij regelen goede resultaten, maar weet jij jouw cao-doelený Denk ook mee, want de onderhandelingen worden weer opgestart. De eerste ronde is gepland op 5 juni. Ook zijn we in deze sector druk bezig met een prachtig project: 'mooi vak man'. Dat gaat over jou! Lees hieronder er meer over en doe mee!

De focus op een goede beloning voor een vakman.
De cao loopt op z’n end. 1 juli 2013 zou er weer een nieuwe cao moeten komen te liggen. Niet iets om je druk over te maken, want dat regelt zich vanzelf zul je misschien wel denken, maar is dat ook wel zo?

Ben jij je bewust van wat er in de cao staat en wat het voor jou regelt of vooral niet regelt? En als jij dat dan weet, moet het dan zo blijven of zou jij iets willen aanpassen, iets veranderen, nieuwe doelen stellen? Stel jij jezelf wel eens de vraag hoe wij dat dan te weten kunnen komen?

Wij regelen goede resultaten, maar weet jij jouw cao-doelen?
Natuurlijk gaan wij als cao-onderhandelaars voor het beste resultaat voor onze leden en eigenlijk voor alle vakmensen in deze mooie sector. Dat kan alleen als ook wij jouw doelen weten. Deel ze met ons en met je collega’s in deze sector. Participeer samen met andere vakmensen in de focusgroep cao loonwerk. Vertel je doelen, dan regelen wij samen goede resultaten. Focussen op een goede beloning voor een vakman. Jij toch ook?!

Een mooi Vak Man! en jouw e-mailadres
Vorig jaar alweer (time flies) heb ik jullie gemeld over een paar vorderingen op het gebied van Levensfasenbewustpersoneelsbeleid (kortweg LFBPB) in de loonwerksector. Daaraan werken we nog steeds samen met ALTA (een communicatiebureau) om op sectorniveau en op bedrijfsniveau middelen en activiteiten te ontwikkelen op het gebied van LFBPB en HRM-beleid.

De zaken beginnen al mooi vorm te krijgen en wij zijn enthousiast hoe straks de aftrap gaat worden van de campagne Mooi Vak Man! Een vak om trots op te kunnen zijn. Een vak waar het best bikkelen is, maar waar professionaliteit aan de orde van de dag is. Waar goed personeelsbeleid gewoon is geworden, geen poespas maar no-nonsense, waar iedereen van jong tot oud(er) een goede bijdrage levert en iedereen een goed inkomen kan krijgen.
Een campagne dus en wel een om trots op te zijn. Een campagne die zal starten op 28 juni 2013. Hoe? Je doet er goed aan om die dag in de gaten te houden.

Maar voor die tijd wordt er nog druk aan gewerkt en willen wij graag de werknemers en werkgevers een aantal vragen stellen. We horen graag van jou of je trots bent op je werk en met plezier naar je werk gaat. Maar ook hoe je over veilig werken, gezondheid en opleiding en ontwikkeling denkt. Voor ons relevante vragen die ons meer inzicht biedt in de voortgang van de campagne en helpt goede resultaten voor de werknemers en de werkgevers te halen.

Die vragenlijst gaat digitaal worden verspreid want dat is veel goedkoper en sneller. Per e-mail dus. Wij geven jouw e-mailadres niet door aan andere organisaties, niet aan het communicatiebureau ALTA en niet jouw werkgever.

Communicatie gaat steeds sneller. De behoefte aan informatie ook. Dat heeft ook z’n goede kanten. Wij gaan daar verantwoordelijk mee om. Oh ja, bij die enquête/vragenlijst is een i-pad te winnen. Niet geschoten is altijd mis :)

Puntig neergezet

  • De cao loopt van 1 juli 2013.
  • Focussen op een goede beloning voor een vakman. Vertel je cao-doelen, dan regelen wij samen goede resultaten. Aanmelden voor de focusgroep doe je door een mailtje te sturen naar Jaap Bosma.
  • Die vragenlijst over 'Mooi Vak Man' gaat digitaal worden verspreid. Per e-mail dus. 
  • CNV Vakmensen gelooft in ontwikkeling van mensen. Wij ontwikkelen liever verantwoordelijkheid dan actie en doen dat door middel van de juiste kennis, het juiste middel en/of product en de juiste inzet door, van en voor vakmensen. Ontwikkel mee door jouw collega ook lid te maken. Dan wordt het samen ontwikkelen van vakmensen.

Jaap Bosma
Bestuurder Land- en tuinbouw

T: @cnvlandentuinbo  |  @JaapBosma
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid