Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao KCB is getekend. Nu focus op studieafspraken

De cao is af, de teksten definitief vastgesteld en de handtekeningen gezet. Het is al bijna weer tijd om aan de nieuwe cao te beginnen. Eerst focussen op de cao-studieafspraken. De geplande MTO-enquête levert o.a. ‘input’ op voor studieafspraken als (rooster) Planning en Duurzame Inzetbaarheid.

De cao

De cao is af, de teksten zijn definitief vastgesteld en de handtekeningen zijn gezet. Deze week zal de nieuwe cao op de werknemersportal worden geplaatst en ook op onze website.

Het is al bijna weer tijd om te beginnen aan de nieuwe cao. Dat zal ook niet zo lang meer op zich laten wachten. Een eerste planningsafspraak daarover is al gemaakt. Eind november start de onderhandeling voor de nieuwe cao. Daaraan voorafgaande worden nog rayon bijeenkomsten gehouden in de regiokantoren. Deze data worden nog bekend gemaakt. Let op! Met ingang van de nieuwe cao hebben alleen vakbondsleden stemrecht over het cao-resultaat.

Studieafspraken

De studieafspraken gaan gewoon tijdens de looptijd van deze cao en als er meer tijd voor nodig is dan wordt dat ook gewoon genomen. In overleg met de directie is afgesproken dat het resultaat van de MTO-enquête wordt afgewacht om te beoordelen welke onderwerpen we het eerst gaan aanpakken als het bijvoorbeeld gaat over elementen van Duurzame Inzetbaarheid. Ook hebben we besproken dat de Wachtgeldregeling een apart traject is om te worden uitgewerkt. Dit staat los van Duurzame Inzetbaarheid. Tenslotte is de pensioenregeling aan de orde geweest. Zoals jullie weten loopt het pensioencontract met ASR af en moet het worden herzien. Hier zal vroegtijdig mee worden begonnen. Hiervoor wordt een externe deskundige aangetrokken om de OR bij te staan in het maken van de juiste keuzen. Zodra er meer duidelijkheid is zal ook de input van jullie worden gevraagd door deel te nemen in verschillende werkgroepen, zoals bij het samenstellen van de MTO-enquête ook al gebeurd.

Vragen? Stel ze gerust.

Groet van, Jaap en Jac.

Twitter: @JaapBosma | @cnvlandentuinbo | @cnvvakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid