Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao KCB: de voorstellen ophalen …

De voorstellen van de werkgever zijn al ontvangen en besproken met de CNV-Ambassadeurs. Wij bouwen nog aan onze inzet voor de nieuwe cao van het KCB. Bouw jij ook mee of laat jij het liever aan anderen over. Zowel leden en niet-leden kunnen meebouwen door te reageren naar ambassadeurs of per mail.

Cao KCB

De cao loopt tot 1 januari 2019 en is dus aan vernieuwing toe. Dinsdag 30 oktober is de eerste ronde gepland. De volgende staan op de rol voor 14, 20 en 29 november. Aan de voorstellen van leden en werknemers van de KCB wordt nog gewerkt. Wij hebben er voor gekozen om leden en niet leden de gelegenheid te geven om hun wensen digitaal in te sturen. De definitieve voorstellen worden in overleg met de ambassadeurs samengesteld. De onderhandelingsdelegatie zal bestaan uit Roelof Zijnge en Ellen Knook.

Voorstellen van de werkgever

De werkgever heeft de voorstellen al klaar en stelt voor om weer te gaan voor een eenjarige cao met daarin een passende loonsverhoging. Het recht op lunchvergoeding wil werkgever pas laten ingaan bij een afstand van meer dan 15 km van het regiokantoor.

Over het weekendwerk stelt KCB voor om art. 3.4.2 zo te formuleren dat als je in het weekend minder werkt dan de ingeroosterde uren, de heenreistijd niet als extra werktijd geschreven kan worden. KCB wil verder de werkweek aapassen van de vaste 40 uur naar een gemiddelde werkweek van 40 uur. En dan ook de overuren uitmiddelen over 3 maanden. Dit is een discussiepunt vanuit de werkgroep planning, maar kan een (negatief) effect hebben op de overwerktoeslag. De werkgroep pensioenen heeft ook een advies opgeleverd. Dat zal door werkgever worden uitgelegd aan alle werknemers. Inmiddels stelt de KCB wel voor om het advies over te nemen en over te gaan op een beschikbare premieregeling met een max. werkgeversbijdrage van 16% en 0% voor de werknemers.

Voorzet CNV-Ambassadeurs

De voorstellen KCB-voorstellen zijn besproken met de CNV-Ambassadeurs en in hoofdlijnen willen wij inzetten op een fatsoenlijke loonsverhoging van 4%, maar ook een aanzet doen naar een 13e maand. De 13e maand mag ook een vastgesteld (netto) bedrag zijn zodat het voor iedereen hetzelfde is. Verbeteren van de consignatiedienst en -vergoeding. De overwerktoeslagen is nog een dingetje. Wij vragen ons af of wij hierin moeten meegaan en er iets anders voor terugvragen of is het KCB-voorstel een onbegaanbare weg. Verder denken wij aan een seniorenregeling op basis van 80% werken, 92,5% loon en 100% pensioenopbouw, een regeling betaald ouderschapsverlof.

Wat vind jij

Wat vind jij van de KCB-voorstellen en hoe moet onze reactie zijn? Kun jij je vinden in ‘onze voorzet’ en wat mis jij nog? Spreek de CNV-Ambassadeurs* er op aan of ‘klim in de pen/computer’ en stuur jouw opmerking naar de CNV-Ambassadeurs. Zo bouw jij mee aan de werknemersvoorstellen. Ben jij geen lid van de bond? Geen probleem! Reageer en bouw mee aan de voorstellen. In afstemming met de Ambassadeurs worden de definitieve voorstellen gemaakt. Voor alle duidelijkheid…alleen leden stemmen over het uiteindelijke resultaat.

Jaap Bosma
bestuurder CNV Vakmensen.

* Mede namens de CNV Ambassadeurs: Roelof Zijnge (Geldermalsen), Esther Boelhouder en Ellen Knook (Aalsmeer), Pancho van Dijk (Naaldwijk), Jeroen van de Nouland (Barendrecht) en Jac Kardolus (Zoetermeer)

 

Twitter: @JaapBosma | @cnvlandentuinbo | @cnvvakmensen

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid