Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao KCB: de voorstellen indienen …

Jullie hebben flink gereageerd op de nieuwsbrief ‘de voorstellen ophalen…’. Dat zijn de bouwstenen voor onze onderhandelingsinzet voor de nieuwe cao van het KCB. De voorstellen zijn geschreven en ingediend en vandaag (di. 30 oktober) kunnen de onderhandelingen beginnen. ‘We keep you posted’

Reacties van leden en niet leden

Leden zowel als niet-leden hebben flink gereageerd op de nieuwsbrief. Veelal via de ambassadeurs, maar ook rechtstreeks naar ondergetekende. Prima en dank daarvoor. De reacties gingen ook veel over de voorstellen van de werkgever en gaven ons inzicht in jullie mening daarover. Ik ga in deze nieuwsbrief niet uitgebreid op alle reacties in, maar weet dat jullie ons hebben gevoed en onze vermoedens ook hebben bevestigd.

Voorstellen CNV Vakmensen

Naar aanleiding van jullie reacties zijn de voorstellen opgeschreven in een voorstellenbrief. Deze is naar de directie van het KCB gestuurd en jullie kunnen deze ook lezen/downloaden van onze site. De hoofdlijn is dat onze voorstellen zijn gebaseerd op een looptijd van een jaar waarin wij inzetten op een loonsverhoging van 4%. Toegroeien naar een volwaardige 13e maand en het verbeteren van de consignatiedienstvergoeding.

In onze voorstellenbrief wordt niet ingegaan op de voorstellen van de werkgever. Dat doen we wel aan de onderhandelingstafel.

Wij merken uit jullie reacties ook heel duidelijk dat er nog een communicatieslag te slaan is over onder anderen de pensioenen, maar ook over de gewenste veranderingen bij het plannen. Daar zullen wij dan ook zeker op aandringen. Uit jullie reacties blijkt ook een groot wantrouwen richting de werkorganisatie. Dat is wat ons betreft zorgwekkend en zal ook onder de aandacht worden gebracht.

Tenslotte

Tijdens de onderhandelingen zal de onderhandelingsdelegatie kortsluiten met de Ambassadeurs. Na elke onderhandelingsronde zullen jullie op de hoogte worden gehouden van de vorderingen. Heb je opmerkingen of toevoegingen of ben je gewoon tevreden, laat het de CNV-Ambassadeurs* weten. ‘Klim in de pen/computer’ en stuur jouw opmerking naar de CNV-Ambassadeurs. Ben jij geen lid van de bond? Geen probleem! Reageren kan altijd. Voor alle duidelijkheid…alleen leden stemmen over het uiteindelijke resultaat.

Jaap Bosma bestuurder CNV Vakmensen.
Mede namens de onderhandelingsdelegatie: Ellen Knook en Roelof Zijnge
en de CNV-Ambassadeurs: Hay Peters (Geldermalsen), Esther Boelhouder en Ellen Knook (Aalsmeer), Pancho van Dijk (Naaldwijk), Jeroen van den Nouland (Barendrecht) en Jac Kardolus (Zoetermeer)

Twitter: @JaapBosma | @cnvlandentuinbo | @cnvvakmensen

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid