Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Hoveniersbedrijf (cao Hoveniers) - Nieuws

Samen op pad naar een nieuwe cao Hoveniers

Op 28 februari loopt de collectieve arbeidsovereenkomst voor het Hoveniersbedrijf in Nederland, kort gezegd cao Hoveniers, af. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie informeren over het cao-proces en een aantal actualiteiten.

Cao-proces en inspraak
De komende periode gaan we een voorstellenbrief schrijven en indienen bij de werkgevers. Deze voorstellen zijn gebaseerd op het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Vakmensen waarbij we natuurlijk rekening houden met de specifieke kenmerken van de sector. Heb je ideeën, wil je zaken wijzigen of ben je van mening dat zaken onduidelijk zijn in de cao laat het mij dan weten. Stuur een e-mail of bel me op mijn mobiel. Gaande het cao-proces houden we je met, digitale, nieuwsbrieven op de hoogte.

Cao-commissie Hoveniers
Er is ook een cao-commissie Hoveniers. De leden van deze commissie zijn leden werkzaam in de hoveniersector die als commissielid meedenken over de voorstellen en de keuzes die we moeten maken. Wij zijn nog op zoek naar een paar extra leden voor de cao-commissie. Wil je meepraten over je eigen arbeidsvoorwaarden? Dat kan, meld je dan aan. Afhankelijk van het cao-proces komt deze commissie 3 á 4 keer per jaar bijeen in de regio Utrecht. Natuurlijk worden je kosten (eventueel verlet- en reiskosten) vergoed. Voel je hiervoor, mail of bel me dan.

Samenvatten voor het cao-proces
Wil je meepraten of heb je een opmerking, laat het mij dan weten.

Enkele actualiteiten

Loonsverhoging
Binnen de huidige cao Hoveniers is nog een loonsverhoging van 0,75% per 1 januari 2018 afgesproken. Let op dat je deze (en eventueel nog een trede) krijgt toegekend.

Dashboard Duurzame Inzetbaarheid
De sociale partners betrokken bij de cao voor het hoveniersbedrijf hebben een dashboard ontwikkeld onder de noemer Dashboard Duurzame Inzetbaarheid. Op dit Dashboard vind je vele regelingen terug die verband houden met dit onderwerp. Denk aan de employability- en cursusgroepen regeling, de seniorenregeling, de preventie tools van Stigas etc. etc. Kijk maar eens rond op het Dashboard.

Employabilityregeling/scholingsvouchers
Helaas wordt er van deze regeling nog weinig gebruik gemaakt. Hier lees je meer over de employabilityregeling. Denk nog eens na of je een opleiding of cursus wilt volgen. Eigenlijk is de enige voorwaarde dat het arbeidsmarkt gericht moet zijn. Is het dat en wordt er voor jou premie afgedragen aan het fonds Colland dan kan je aanspraak maken op een voucher. Deze is maximaal € 1.500 waard. Met andere woorden, als je een cursus volgt van € 800 dan krijg je die helemaal vergoed. Laat deze kans niet liggen. Heb je extra informatie nodig mail of bel me dan.

Looncontrole
Wil je jouw loon een keer laten controleren? Dat kan. Stuur jouw contract, de 3 laatste loonstroken en een korte omschrijving van jouw feitelijke werkzaamheden naar me toe en wij doen een Quick Scan. Met deze gegevens kunnen we vaak een oordeel vormen. Jij, alleen jij, krijgt een terugkoppeling. Mochten we onjuistheden constateren of aanvullende vragen hebben dan hoor je dat natuurlijk ook.

Deze Quick Scan staat ook open voor jouw niet georganiseerde collega’s. Moeten we ze verder helpen dan moeten ze natuurlijk wel lid worden. Heb je collega’s die als uitzendkracht werkzaam zijn dan is dat voor hun ook een goede mogelijkheid voor een controle. Juist bij uitzendkrachten zien we vaak onjuistheden, waardoor er vaak een loonvordering is. Laat ze me gerust bellen of mailen.

Ongeorganiseerde collega’s
Je bent lid van CNV Vakmensen. Vele van jouw collega’s zijn geen lid van een vakbond. Mogelijk kan jij ze overtuigen van het nut van een lidmaatschap. Altijd verzekerd van bijstand mocht het nodig zijn, directe informatie en een bereikbare contactpersoon.

Vragen en opmerkingen
Als je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen en of opmerkingen hebben stuur dan een e-mail of bel me.

Henry Stroek
Bestuurder
M: 06-22452195
E:  h.stroek@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid