Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Hoveniersbedrijf (cao Hoveniers) - Nieuws

Rosendaal en Van Lith reorganiseert fors

De vakbonden zijn door de directie geïnformeerd over de drastische maatregelen die het bedrijf moet nemen om te overleven. Een Sociaal Plan is niet aan de orde, want geen geld. Werk naar werk is het streven eventueel met (bij/om)scholing.

Op 9 september is CNV Vakmensen geïnformeerd over de sombere stand van zaken bij Rosendaal en Van Lith (R&&vL), groenvoorziener te Diemen. Door de moordende concurrentie van de grote jongens die zwaar onder de prijs gaan en de gemeenten die vinden dat prijs belangrijker is dan kwaliteit is het lastig om het hoofd boven het water te houden volgens de directie.

Het effect voor het bedrijf is dat er een ander koers moet worden gevaren. Minder werknemers, sterk snijden in kosten, blijven bieden van kwaliteit en eventueel samenwerken met anderen. Oplossingsrichtingen die moeten worden uitgewerkt.

Minder personeel gaat met gedwongen ontslag gepaard. Ruwweg de helft van het personeel krijgt met ontslag te maken. Een Sociaal Plan behoort niet tot de mogelijkheden. Het bedrijf wil vertrekkende werknemers ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan en als daar scholing bij hoort, behoort dat tot de mogelijkheden. Als werknemers voor zichzelf een loopbaancheck willen, dan wil R&vL hier een financiële bijdrage leveren. Dit kun je niet als sociaal plan bestempelen, maar meer in de categorie 'beter iets dan niets'.

Jaap Bosma
bestuurder Land- en tuinbouw
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid