Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Hoveniersbedrijf (cao Hoveniers) - Nieuws

Resultaten uitstroomonderzoek hovenierssector

Onlangs is in de sector hoveniers in opdracht van sociale partners onderzoek gedaan naar de uitstroom van jonge werknemers. Tijdens het onderzoek is gekeken waarom werknemers voortijdig uit de sector of uit de opleiding stromen, wat de kenmerken zijn en waar de werknemers naar toe gaan (de uitstroom). Het onderzoek is in opdracht van sociale partners uitgevoerd.

Het onderzoek brengt de kansen en bedreigingen voor de instroom en behoud van jongeren in kaart. Zo blijkt dat begeleiding bij het afronden van de opleiding een belangrijke rol speelt in het behoud van jongeren voor de sector. Bij de uitstroom speelt onder meer het onvoldoende uitzicht hebben op een vast contract een grote rol.

Voor het onderzoek zijn jongere werknemers benaderd die zijn ingestroomd in 2006 en 2008. Ruim 500 deelnemers hebben gereageerd op de online enquête.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht en onder begeleiding van Branchevereniging VHG, CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten. Het project is mogelijk gemaakt door financiering vanuit het fonds Colland Arbeidsmarkt.

Lees de samenvatting van het onderzoek >>

Lees de enquête resultaten >>

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid