Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Hoveniersbedrijf (cao Hoveniers) - Nieuws

Cao-overleg Hoveniers gestart

Afgelopen dinsdag 12 maart 2013 zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao Hoveniers gestart met het uitwisselen van de voorstellen met een toelichting daarop. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte stellen van de stand van zaken.

Onze voorstellen
U als lid heeft eerder onze conceptvoorstellen gekregen. Hierop heeft u alleen kunnen reageren. Op basis van die reacties is de voorstellenbrief alleen op een paar kleine puntjes aangepast. Wel lieten velen van u weten niets te zien in nog meer flexibiliteit in de cao Hoveniers. Ook lieten een aantal van u weten meer duidelijkheid te willen zien in de huidige flexregelingen. We zullen deze opmerkingen in ons achterhoofd houden tijdens de onderhandelingen.

Voorstellen van de werkgevers
In de voorlegger (de brief bij de voorstellen) gaven de werkgever nadrukkelijk aan dat het slecht gaat in de sector en dat ze op korte termijn geen verbeteringen zien. Zij gaven hierbij aan dat er dus eigenlijk geen loonruimte is. Concreet hebben ze nog geen loonvoorstel gedaan.

De belangrijkste punten uit hun voorstellen zijn:

 • een jaaruren regeling invoeren
 • de reisurenregeling voor de 130% uren versoberen naar 100%
 • afschaffen van de fiscale verrekening van de vakbondscontributie
 • bij het aanvaarden van een "lagere" functie op verzoek van werknemer of op het moment dat je de functie niet meer, volledig, uit kunt voeren ook een beloning op dat "lagere" niveau
 • een aantal afspraken uit de werkgroepen verwerken in de cao

Inhoud/onderhandelingen
Verder als het uitwisselen van de voorstellen zijn we niet gekomen. Er is dus niet onderhandeld. Dit betekent dan ook dat wij u op dit moment niet meer kunnen melden over de inhoud.

Cao-commissie
Aangezien er nog geen inhoud op tafel ligt hebben we met elkaar besproken dat de cao-commissie nog niet bij elkaar komt.

Vervolg
Woensdag 3 april 2013 hebben we een hele dag gepland voor onderhandelingen. Dan zal er meer duidelijk moeten worden. Kort na 3 april 2013 zal de cao-commissie bij elkaar komen en zullen wij ook u weer informeren.

Ongeorganiseerde collega's
Informeer ook uw ongeorganiseerde collega's. Beter nog maak ze lid van CNV Vakmensen de vakbond die dicht bij de mensen staat. Zoals u weet is ons lidmaatschap inclusief een dekking voor rechtsbijstand voor het lid en zijn/haar inwonende en niet werkende gezinsleden. Zo'n aanbod kun je toch niet laten lopen?

Vragen en/of opmerkingen
Heeft u vragen en/of opmerkingen over bovenstaande of andere zaken binnen uw bedrijf stuur dan een e-mail naar h.stroek@cnvvakmensen.nl of, voor diegene die liever bellen, bel 06 224 521 95.

Henry Stroek                                                              Reinier Ras en Adri Bunnik
Bestuurder CNV Vakmensen                                      Delegatie leden

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid