Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Hoveniersbedrijf (cao Hoveniers) - Nieuws

Cao-boekje Hoveniers en diverse actualiteiten

Op 1 juli 2016 is de nieuwe cao voor het hoveniersbedrijf in Nederland van kracht geworden met een looptijd t/m 29 februari 2018.

Rechts op deze pagina onder 'Downloads' vind je het nieuwe cao-boekje. Ook willen we je informeren over een aantal andere zaken die spelen binnen de hovenierssector.

Eerstvolgende loonsverhoging

Afgelopen juli hebben jullie een loonsverhoging gehad van 0,75%. Op 1 januari 2017 krijgen jullie weer een loonsverhoging van 0,75%.

Employabilitybudget

Sinds de vorige cao is er al een employabilitybudget beschikbaar voor werknemers die werkzaam zijn in de hovenierssector. Dit is een mooie regeling voor werknemers in de sector. Een arbeidsmarktgerichte opleiding wordt tot € 1500 voor 100% vergoed vanuit ons scholingsfonds. Een folder hierover vind je onder 'Downloads'.

Let op! Arbeidsmarktgericht betekent dat de opleiding dus niet binnen de hoveniersbranche hoeft te zijn. Mocht je twijfels hebben of de door jou gewenste opleiding mogelijk is, dan kun je mij een mail sturen en kijken we wat de mogelijkheden zijn. Laat deze kans niet liggen.

Oproep Klankbordgroep Arbocatalogus

Voor onze sector is er een Arbocatalogus. Deze kun je terug vinden op: www.agroarbo.nl/hoveniers-en-groenvoorziening. Om tot een goedgekeurde Arbocatalogus te komen is er een klankbordgroep in het leven geroepen. In deze klankbordgroep zitten mensen uit de praktijk (werkgevers en werknemers ondersteund door Stigas) die mogen meedenken over arbo-gerelateerde zaken.

De klankbordgroep komt tweemaal per jaar bijeen. Wij zoeken nog een lid werkzaam in de Hoveniers- of Groenvoorzieningssector die zou willen deelnemen aan deze klankbordgroep. Het kost je zo’n 2 dagen per jaar, maar er staat een vacatievergoeding tegenover (loondoorbetaling en reiskosten). Deelname is goed voor je eigen ontwikkeling en je helpt de sector. Lijkt je dit iets? Bel of mail me, dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Loon- en functiecontrole

Wij zien regelmatig loonstroken langskomen waar iets mis mee is. Dit kan vele oorzaken hebben. Denk onder andere aan de functie-indeling en de reiskostenvergoeding. Mocht je twijfels hebben of gewoon een check uit willen laten voeren, dan kun je een kopie van jouw contract en 3 loonstroken naar mij mailen en wij doen dan een Quick scan.
Wij wijzen erop dat de vakvolwassen BBL’ers ook ingedeeld moeten worden naar hun feitelijke werkzaamheden. Dit zien we vaak misgaan. Bij twijfel, laat het controleren. Daar ben je immers lid voor.

Ongeorganiseerde collega’s

Informeer ook jouw ongeorganiseerde collega’s door ze deze nieuwsbrief toe te sturen. Beter nog, maak ze lid: er loopt nu een aantrekkelijke ledenwerfactie waarbij je kans maakt op mooie prijzen. Jouw ongeorganiseerde collega’s moeten beseffen dat een cao alleen tot stand kan komen als er leden zijn. Zij profiteren ook mee van de afspraken die gemaakt worden. Denk maar aan de komende loonsverhoging. Zij mogen dus ook hun steentje bijdragen.

Vragen of opmerkingen

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan kun je mij een mail sturen of bellen.

Henry Stroek
bestuurder
M: 06 – 22 45 21 95
E: h.stroek@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid