Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Groothandel in bloembollen - Nieuws

Leden CNV Vakmensen accepteren eindbod Anthos

In de onderhandelingen over de cao Groothandel in Bloembollen hebben werkgevers een eindbod neergelegd. De leden van CNV Vakmensen hebben inmiddels in meerderheid ingestemd. Werkgevers zijn hierover ingelicht. Vrijdag 15 juni gaat de redactiecommissie de afspraken in leesbare cao-tekst opschrijven.

Leden bepalen

Na de laatste onderhandelingsronde is het eindbod voorgelegd aan de leden van de vakbonden. Zowel FNV als de leden van CNV Vakmensen hebben hun zegje er over kunnen doen. De leden bepalen uiteindelijk of de bond ermee kan instemmen of niet. De leden van beide bonden hebben in meerderheid ingestemd met het eindbod. Daarmee is er een definitief akkoord en dus een nieuw cao voor de Groothandel in Bloembollen.

Redactiecommissie aan de slag

Vrijdag 15 juni vatten we de koe bij de horens en probeert de redactiecommissie het cao-akkoord om te zetten in leesbare en begrijpelijke cao-teksten. Wij gaan er vanuit dat dit opnieuw gaat lukken en dat de redactiecommissie klaar is voordat de huidige cao is afgelopen. Zodra dat allemaal gelukt is wordt alles gebundeld en in een boekje samengeperst. Dat cao-boekje komt dan beschikbaar voor de vakbondsleden en de overige werknemers die in deze sector (gaan) werken.

De nieuwe cao

Wat merk je dan op korte termijn van deze cao? Ten eerste wordt je loon met ingang van de volgende maand met 2% verhoogd. In de lagere loonschalen kan dat zelfs meer zijn dan 2% omdat er een ‘bodem’ in de loonsverhoging zit. Op maandbasis ga je er tenminste met €45,83 op vooruit. Per week is dat €10,54. Ook merk je dat de vergoeding voor de reiskosten is verbeterd. Op de loonstrookjes zul je wellicht lezen dat de overwerkvergoeding op een ander manier worden beschreven.

#KennisKracht

Dit arbeidsmarktproject krijgt een vervolg. Kennis is Kracht is het achterliggende motto. Hoe organiseer je binding tussen het bedrijf en zijn werknemer. Hoe zorg je ervoor dat de kennis over de sector, het product en het bedrijf wordt ‘geborgd’, zeg maar vastgelegd wordt, in de ‘genen’ van het bedrijf. De nieuwe opdracht zal (ook) gericht zijn op de positie van flexwerkers. Daarnaast willen we via #KennisKracht meer inhoud gegeven aan betrokkenheid van werknemers bij o.a. zeggenschap, loopbaanplanning en betrokkenheid bij bredere ontwikkelingen in de sector. Kijk om een beeld te krijgen HIER voor een voorbeeld van #KennisKracht.

Reageren kan altijd

Vragen en/of opmerkingen? Reageren kan altijd. Wij stellen het heel erg op prijs. Stuur een mailtje naar …
De onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen
Kees Aangeenbrug en Jaap Bosma

Twitter: @JaapBosma | @cnvlandentuinbo | @cnvvakmensen

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid