Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Groothandel in bloembollen - Nieuws

Leden akkoord met cao Groothandel bloembollen

De raadpleging van de leden werkzaam in de groothandel in bloembollen is positief verlopen. De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat. Inmiddels hebben ook Anthos en FNV ingestemd. Het boekje kan worden gemaakt.

Instemming door werkgevers en werknemers

De leden van de bond hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat.  Ook de leden van FNV Bondgenoten hebben dat gedaan en ook de werkgeversleden hebben dat inmiddels gedaan. Dat is mooi, want dan kunnen de lonen met ingang van december worden verhoogd met 1,5% en kan er eenmalig een bedrag van €200,= worden overgemaakt naar de bankrekening van de werknemers

De loonsverhogingen

De afgesproken loonsverhogingen zijn 1,5% over de feitelijke lonen per december 2014 én een eenmalige uitkering van € 200,=. Per december 2015 gaan de lonen dan nog een keer met 1,5% worden verhoogd. De reiskostenvergoeding (art. 07.02.02) worden ook aangepast / verhoogd naar €2,40 per gewerkte dag (10 en 15 km) en naar €3,45 per gewerkte dag bij meer dan 15 km

Het cao-boekje

Nu alle partijen hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat, kunnen de teksten worden gemaakt aan de hand van de laatste afspraken  zodat de nieuwe cao weer helemaal up-to-date is. Dit proces kan een poosje duren. alle teksten moeten juridisch goed in elkaar steken en als dat zo is, moet er nog een boekje van worden gemaakt. Zodra dat klaar is worden de boekjes naar de leden gestuurd die werkzaam zijn in deze sector.

Meer info

Als je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebt, kun je die altijd stellen. Ook als jij jouw (sector)deskundigheid wilt inbrengen staat de mailbox open. Maak er gebruik van. 

Jaap Bosma - Bestuurder Land- en tuinbouw
j.bosma@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid