Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Groothandel in bloembollen - Nieuws

CAO Bloembollen Groothandel in digitaal formaat

Het heeft lang geduurd voordat de cao tot stand is gekomen. Eerst lange en moeizame onderhandelingen en daarna de teksten vaststellen. Alles is nu achter de rug en daarmee is de digitale versie van de cao een feit.

Een cao die loopt van 1 juli 2012 tot en met 1 juli 2014? Nu pas klaar? Ja het heeft enige tijd geduurd. Er waren en paar onderhandelingsronden voor nodig om vervolgens er niet uit te komen. Daarna een heel lange schorsing om vervolgens na een aantal keren informeel overleg, toch tot een cao te komen waarin alle partijen zich in kunnen vinden.

Als er dan eindelijk overeenstemming is, dan moeten de teksten nog zo geformuleerd worden dat er ook staat wat er bedoeld wordt. Ook dat is dan dit keer weer gelukt.

De Handtekeningen zijn gezet en daarmee is de cao een feit. En ja hij geldt dan ook daadwerkelijk van 1 juli vorig jaar tot 1 juli volgend jaar.

Tenslotte, CNV Vakmensen gelooft in ontwikkeling van mensen. Wij ontwikkelen liever verantwoordelijkheid dan actie en doen dat door middel van de juiste kennis, het juiste middel en/of product en de juiste inzet door, van en voor vakmensen. Ontwikkel mee door jouw collega ook lid te maken. Dan wordt het samen ontwikkelen van vakmensen.

Jaap Bosma
Bestuurder Land- en tuinbouw

T: @cnvlandentuinbo  |  @JaapBosma
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid