Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Groenvoederdrogerijen - Nieuws

Onderhandelingsresultaat Cao Groenvoederdrogerijen

Op 18 juli is een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe Cao Groenvoederdrogerijen. De cao heeft een looptijd van 3 jaar en bevat een totale loonsverhoging van 7,5%.

De looptijd van de nieuwe cao is van 1 juli 2018 tot en met 30 juni 2021. In deze periode worden de lonen drie keer structureel met 2,5% verhoogd (totaal dus 7,5%). De loonsverhogingen gaan in op 1 september 2018, 1 september 2019 en 1 september 2020. In de bijlage tref je de tekst aan van het onderhandelingsresultaat.

Leden van CNV Vakmensen kunnen nu hun stem uitbrengen over dit onderhandelingsresultaat. Om te stemmen kun je op deze link klikken.

Omdat er in de afgelopen jaren veel veranderd is met de AOW-leeftijd en de pensioenregelingen is afgesproken dat iedere werknemer een budget krijgt van maximaal € 500,- voor een financieel planningsgesprek. Zo kan iedere werknemer tijdig inzicht krijgen in de mogelijkheden om (vervroegd) met pensioen te gaan. Eerder hadden de leden van CNV Vakmensen al ingestemd met deelname aan de reparatie voor de veranderingen en de opbouw en duur van de WW (werkloosheid) en WGA (arbeidsongeschiktheid). Deze afspraak is in de tekst van het onderhandelingsresultaat nog een keer opgenomen.

Tenslotte zijn er nog aangepaste teksten gemaakt over de opzegtermijn van werknemers en over de arbeidstijd in de bedrijven. De cao teksten over deze onderwerpen zijn hiermee duidelijker geworden. De onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen legt dit onderhandelingsresultaat met een positief advies voor aan de leden. Breng jouw stem uiterlijk 16 augustus 2018 uit. Alvast bedankt hiervoor. 

Mede namens kaderlid Pieter Schudde,

Heino Smedes
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2057
E h.smedes@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid