Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Golfbranche - Nieuws

Nieuwe cao moet werken in golfbranche beter maken

De nieuwe cao voor de golfbranche (circa 2.500 werknemers) moet het werken in deze sector beter maken dan nu. Dat stelt John Koudys, onderhandelaar van CNV Vakmensen. Volgens Koudys kan de branche een kwaliteitsslag voor de werknemers wel gebruiken, omdat het om een nog jonge cao gaat. "Als je die arbeidsvoorwaarden op een hoger peil brengt, bereik je ook dat je personeel aantrekt dat ‘op peil’ is. En dat wil je toch als werkgever?"

CNV Vakmensen stuurt aan op een cao voor 1 jaar, ingaand op 1 april. In dat jaar zouden de lonen met 2,5 procent moeten stijgen om zo de inflatie bij te benen.

 

De bond wil met werkgeversorganisatie NVG afspraken maken over leeftijdsbewust personeelsbeleid. Met de nieuwe vitaliteitsregeling zijn er mogelijkheden om extra te sparen voor scholing, extra verlof en dergelijke.

 

In het kader van diezelfde vitaliteitsregeling heeft Den Haag bepaald per 2013 een mobiliteitsbonus in te stellen voor het in dienst nemen van werknemers ouder dan 55 of uitkeringsgerechtigden van 50 jaar of ouder. CNV Vakmensen wil met werkgevers in de golfbranche afspreken dat de helft van die bonus doorstroomt naar de betreffende werknemer.

De onderhandelingen over de nieuwe cao beginnen maandag 13 februari.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid