Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Glastuinbouw - Nieuws

Praat mee: cao Glastuinbouw

De huidige cao Glastuinbouw loopt al anderhalf jaar en eind juni loopt hij af. Er zijn in 2014 data gepland om samen met de werkgever in gesprek te gaan om te komen tot een nieuwe cao.

Beleid uitwerken
Vanuit de laatste onderhandelingen zijn er nog afspraken die verder worden uitgewerkt, zoals het opzetten van meer medezeggenschap en levensfasebewust personeelsbeleid. We zijn voor dit laatste onderwerp aan het bekijken welke mogelijkheden er zijn om op een prettige manier je AOW-gerechtigde leeftijd te halen, en dit bekeken vanuit je hele loopbaan. Daarnaast zijn we aan het onderzoeken of er mogelijkheden zijn om werk en zorgtaken beter te kunnen combineren.

Kom jij meepraten?
Binnenkort ga ik met enkele kaderleden in gesprek over de sector. Hoe staat de sector er voor, hoe gaat het in de bedrijven waar iedereen werkt? Om zo vanuit de leden zicht te krijgen op de sector. Daarnaast ga ik in gesprek over de cao, wat kan er beter, is overbodig of wordt juist gemist in de huidige cao Glastuinbouw. Allemaal onderwerpen waarover ik graag jouw mening en die van andere leden hoor.

Deze groep kaderleden komen samen in de cao-commissie. Ook tijdens de onderhandelingen zijn zij nauw betrokken bij het proces. In deze groep zijn plekken beschikbaar om mee te komen praten. Wil jij meepraten over jouw sector en de cao, neem dan contact met mij op.
Dat kan via: 023-5684670 of via de mail: t.westerink@cnvvakmensen.nl.

Heb je andere vragen over je werk of de cao, dan kan je mij ook via de bovenstaande contactgegevens bereiken.

Wens ik jullie allemaal fijne feestdagen en voorspoedig 2014 toe.
2014 start met een loonsverhoging van 0,75%.

Tamara Westerink
bestuurder
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid