Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Glastuinbouw - Nieuws

CNV Vakmensen in gesprek met OR Floricultura

Donderdag 20 februari hebben de bonden een gesprek gehad met een delegatie van de OR Floricultura over voortgang, wederzijdse verwachtingen en ondersteuning, en samenwerking.

Kennismakingsgesprek met OR

Het gesprek tussen de ondernemingsraad van Floricultura en de vakbonden stond al een poosje in de planning. Donderdag 20 februari hebben we uiteindelijk met elkaar gesproken en het was een goed en open kennismakingsgesprek.

Verwachtingen en communicatie

Het gesprek ging over de verwachtingen over en weer, en hoe we met elkaar in gesprek kunnen blijven. Wat we aan elkaar kunnen hebben, in de ondersteuning als er vragen zijn, maar ook over de communicatie naar de respectievelijke achterbannen. Vooral de communicatie is belangrijk om de Ondernemingsraad beter onder de aandacht van de werknemers te krijgen. Zij hebben een best belangrijke rol in een onderneming en dus is draagvlak onder de werknemers die zij vertegenwoordigen ook van groot belang. Dus goed communiceren en laten zien wat de voordelen zijn en welke zaken zij kunnen en hebben geregeld.

'Niet-ziek-zijn-premie'

Ook hebben we het nog gehad over de ‘niet-ziek-zijn-premie’. Kennelijk heerst hierover een misverstand en dat is lastig en moet dan ook maar uit de wereld worden geholpen. De vakbonden (FNV en CNV) zijn er niet op uit om deze premie te laten stoppen. Hoewel wij vanuit onze visie niet de meerwaarde er van inzien, is het niet in strijd met de cao glastuinbouw en de cao weefselkweek.

Contact met de bond

Heb je vragen over de cao, ondernemingsraadswerk of gewoon over iets anders dat met je werk heeft te maken, neem dan contact met mij op. Het liefst via de mail of anders per telefoon van ons kantoor te Hoofddorp (023-5627720).

Jaap Bosma
Bestuurder Land- en tuinbouw
@JaapBosma | @cnvlandentuinbo | @cnvvakmensen

Tenslotte

CNV Vakmensen gelooft in ontwikkeling van mensen. Wij ontwikkelen liever verantwoordelijkheid dan actie en doen dat door middel van de juiste kennis, het juiste middel en/of product en de juiste inzet door, van en voor vakmensen. Ontwikkel mee door jouw collega ook lid te maken. Dan ontwikkelen we samen vakmensen.

Facebook

Is een prachtig medium om in contact met elkaar te blijven. Like onze pagina op facebook.com/cnv.vakmensen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid