Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Glastuinbouw - Nieuws

Cao-resultaat voor glastuinbouw

CNV Vakmensen heeft een cao-resultaat bereikt voor de werknemers in de glastuinbouw. De cao geldt voor ongeveer 50.000 werknemers met een vast of tijdelijk dienstverband.

Tamara Westerink, onderhandelaar van CNV Vakmensen, is "redelijk tevreden". "Het is een cao-resultaat met plussen en minnen. Goed nieuws is dat we blijvend investeren in de ontwikkeling van werknemers in de sector. Ook gaan we concreet aan de slag met levensfasebewust personeelsbeleid. Werknemers moeten meer invloed krijgen op hun tijdsbesteding. Aan de andere kant had ik graag gezien dat we betere afspraken hadden gemaakt over naleving van de cao. Dat is helaas niet gelukt. Daarnaast is de loonsverhoging niet wat we hadden gevraagd. Daarom leggen we dit cao-resultaat neutraal aan de leden voor; zij mogen nu zeggen wat ze ervan vinden."

Tweejarige cao

In het cao-resultaat gaat het om een tweejarige cao (van 1 juli 2012 tot 1 juli 2014). De lonen gaan in die periode in totaal omhoog met 2,75 procent, verdeeld over drie stappen: 1 procent per 1 september 2012 1 procent per 1 juli 2013 0,75 procent per 1 januari 2014

Ledenraadpleging

De leden van CNV Vakmensen hebben tot 10 augustus de tijd om hun mening te geven.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid