Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Glastuinbouw - Nieuws

Cao Glastuinbouw: Welke input geef jij?

De huidige cao glastuinbouw loopt tot en met 1 juli 2015. Deze einddatum komt alweer in zicht. Tijd om rond de tafel te gaan met de werkgevers om nieuwe afspraken te maken. Met welke voorstellen wij de onderhandelingen ingaan, dat bepaal jij!

Loonvraag

CNV Vakmensen heeft een loonvraag van 3%, dit gaat niet alleen over de procentuele loonsverhoging maar omvat ook andere afspraken die financiële consequenties hebben. Onder andere financiële middelen voor scholing. CNV Vakmensen wil dat mensen zich bewust zijn van de veranderende arbeidsmarkt en wetgeving en dat hierop gereageerd wordt. Dit vraagt om een bewuste houding ten opzichte van jouw loopbaan en hierover willen we graag afspraken maken.Wat is jouw mening over de procentuele loonsverhoging en waarop moet CNV Vakmensen inzetten?

Flexibilisering

CNV Vakmensen wil het gesprek aangaan rondom het thema flexibilisering en wil structurele afspraken maken waardoor werknemers bij werkgevers in dienst kunnen blijven. Flexibiliteit betekent voor ons  dat werknemers zekerheden hebben en niet dat ze financieel inleveren. Heb jij ideeën over mogelijke knelpunten of oplossingen rondom flexibiliteit, laat het mij weten.

Zeggenschap.

CNV Vakmensen wil meer betrokkenheid van werknemers binnen de organisaties organiseren. We zijn van mening dat veel kennis en betrokkenheid binnen de organisatie onvoldoende naar buiten komt en dat juist het gebruik hiervan de organisatie verder kan helpen. Dit betekent  voor ons dat we bepaalde keuzemogelijkheden willen aanbieden aan ondernemingsraden om zo deze vorm van medezeggenschap meer vorm en kans te bieden. Heb jij ideeën op welke thema’s of in welke regelingen de OR invloed op zou moeten hebben, geef deze dan aan mij door.

 CNV Geldzorg

CNV Vakmensen wil graag meer bewustwording rondom schuldenproblematiek en werknemers die (mogelijk) hiermee in aanmerking komen ondersteuning bieden. Hierover zouden we graag afspraken maken in de sector glastuinbouw.

Tekstueel.

In de cao Glastuinbouw willen we enkele zaken tekstueel verder aanscherpen. Dit zal tot ook inhoudelijke discussies leiden. CNV Vakmensen vindt dit belangrijk voor een correcte naleving van de cao. Heb jij nog teksten uit de cao die je onduidelijk vindt, geef deze dan bij mij aan.

Input.

De cao onderhandelingen voer ik namens jou en de andere leden van CNV Vakmensen in de sector glastuinbouw. Er staan al enkele vragen in de nieuwsbrief, graag hoor ik jouw reactie hierop. Heb jij andere onderhandelingspunten of informatie vanuit jouw werkomgeving die mijn beeld over de glastuinbouw verder kan aanvullen, neem dan gerust contact met mij op. Dit kan via de mail t.westerink@cnvvakmensen.nl of telefonisch: 023-5684670. 

Lid worden.

Lid worden van CNV Vakmensen kan heel gemakkelijk via de website www.cnvvakmensen.nl/lidworden  en nieuwe leden krijgen nu de eerste 6 maanden 50% korting. De beste werver ben jij, wijs je collega op de voordelen en geef hem/haar ook de kans om mee te praten over cao onderhandelingen. Deze nieuwsbrief kan hiervoor gebruiken. Wil je meer exemplaren om binnen het bedrijf op te hangen of uit te delen, neem dan contact met mij op.

 Tamara Westerink

Bestuurder CNV Vakmensen

 

 

 

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid