Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Land- en Tuinbouw

Cao Glastuinbouw

Looptijd: 2 juli 2015 tot en met 30 juni 2018

Onder de glastuinbouw vallen bedrijven die zich uitsluitend of in hoofdzaak bezig houden met het in een kas kweken van bloemen, planten of groente. Of, zoals de cao het weergeeft: de plantaardige teelten die permanent onder glas of plastic plaatsvinden.

Je houdt je onder andere bezig met het planten, plukken, verzorgen en oogsten van gewassen in kassen. Of je zorgt voor de logistiek van de goederen en werkt als inpakker of chauffeur in diens van een glastuinbouwbedrijf. Boomkwekerijen, ook als deze onder glas of plastic telen, en de paddenstoelenteelt vallen buiten deze cao.

De cao Glastuinbouw

De laatste versie ‘loopt’ van 2 juli 2015 tot en met 30 juni 2018 en is hieronder te downloaden. Ook de Poolse versie van de cao kun je hier downloaden. Let op: er is een vervelende fout in artikel 36 van de Poolse versie geslopen en dat is gecorrigeerd in het Erratum.

De seniorenregeling

Heb je veel plezier in je werk, maar zou je eigenlijk ook wel meer tijd willen besteden aan al je hobby’s? Of merk je dat het werk toch zwaarder wordt nu je wat ouder wordt en wil je daarom wat minder werken? Dan is seniorenregeling glastuinbouw misschien iets voor jou. Want met deze regeling kan je minder werken met behoud van 90% van je laatst verdiende loon.

Download de brochure hieronder.


Downloaden

Niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag!