Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Gebr. Van Kessel - Nieuws

Doeltreffend cao-overleg bij Gebr. van Kessel

Het kan: binnen één dag een cao-akkoord. Arie-Jan van Oort, onderhandelaar bij CNV Vakmensen, bereikte gisteravond een cao-akkoord bij aannemersbedrijf Gebr. van Kessel. "We hebben efficiënt onderhandeld, met een mooi resultaat."

De nieuwe cao geldt voor anderhalf jaar (van 1 juli 2012 tot 1 januari 2014). De lonen gaan in die periode met 3 procent omhoog (1,5 procent per 1 juli 2012 en nog eens 1,5 procent per 1 juli 2013). Daarnaast krijgen de werknemers op 31 december 2012 een eenmalige uitkering van 100 euro.

Mantelzorg
In de cao is ook een concreet uitgewerkte afspraak gemaakt over mantelzorg. Van Oort: "We vinden het belangrijk dat werknemers de gelegenheid krijgen om voor ernstig zieke familieleden of vrienden te zorgen. Het gaat overigens om onbetaald verlof. Maar het is goed dat werknemers weten dat ze daar gebruik van kunnen maken, zonder dat hun baas er moeilijk over doet."

Perspectief voor uitzendkrachten
De nieuwe cao biedt ook meer perspectief voor uitzendkrachten. Als zij een jaar aaneengesloten bij Gebr. van Kessel hebben gewerkt, krijgen zij een contract aangeboden (voor bepaalde tijd).

Prima resultaat
Verder zijn onder meer afspraken gemaakt over de reiskostenvergoeding (32 cent per km, voor niet woon-werkverkeer), over indexatie van de toeslagen en over de vervaltermijn van vakantiedagen (de oude vervaltermijnen blijven gewoon nog gelden, zodat vakantiedagen niet al na 1,5 jaar vervallen). Van Oort is "bijzonder tevreden" over het snelle cao-akkoord. "Gezien de economische omstandigheden in de bouw en de landbouw is dit een prima resultaat, met een mooie loonsverhoging. We moeten het akkoord nog voorleggen aan onze leden, maar ik ben hier op voorhand positief over."

Cao Gebr. van Kessel
De nieuwe cao geldt voor de ongeveer 200 werknemers die onder de cao Gebr. van Kessel vallen. De overige werknemers vallen onder de cao bouw en de cao LEO (landbouw). Aannemersbedrijf Gebr. van Kessel (begonnen als familiebedrijf, nu onderdeel van VolkerWessels) is actief in de grond-, weg- en waterbouw en heeft vestigingen in Buren (hoofdvestiging), Dordrecht en Tilburg.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid