Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Gebr. Van Kessel - Nieuws

Cao-overleggen Van Kessel verschoven naar oktober

Op donderdag 7 mei hebben wij met je werkgever overlegd over de nieuwe Cao. De oude Cao is 31 december 2014 afgelopen. Besloten is om de Cao-onderhandelingen uit te stellen tot oktober van dit jaar.

Bouw- en Loonwerk

Zoals je weet, wordt er altijd met een schuin oog naar de aanpalende Cao’s van Loonwerk en de Bouwnijverheid gekeken. De Cao Loonwerk is onlangs afgesloten, na een jaar lang onderhandelen. De Bouw-Cao is nog steeds niet afgesloten. Donderdag bleek dat je werkgever op dit moment nog geen Cao wil afsluiten vanwege de ontwikkelingen in de bouw. Werkgevers willen daar de Cao drastisch omgooien. Als dat gebeurt, heeft dat ongetwijfeld ook z’n uitwerking op de Cao bij gebr. Van Kessel. Omdat het bedrijf meerdere Cao’s kent, is het niet wenselijk dat de arbeidsvoorwaarden heel erg uit elkaar lopen.
Natuurlijk is een lange Cao-loze periode onwenselijk, maar afgelopen donderdag is toch in goed overleg besloten de Cao-onderhandelingen vooralsnog te verschuiven naar oktober dit jaar. In het overleg is duidelijk geworden dat het redelijk goed gaat bij Van Kessel. Er is gelukkig voldoende werk. Mochten er ontwikkelingen zijn in de Bouw-Cao waardoor we sneller aan tafel kunnen, dan zullen wij dat zeker doen. Natuurlijk organiseren wij als vakbonden vóór die tijd een ledenvergadering om te horen wat je geregeld wilt zien in de Cao.

Als er zaken zijn die je met ons zou willen bespreken, dan kun je contact opnemen met de bestuurder Hanane Chikhi op telefoonnummer 023-568 46 70 of via de mail h.chikhi@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid