Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Dierhouderij - Nieuws

Wat doe je in de Dierhouderij

Bij het afspreken van de cao dierhouderij, zijn er diverse afspraken gemaakt die verder uitgewerkt moesten worden. Zo is het onderzoek naar levensfasebewustpersoneelsbeleid inmiddels afgerond en gaan we nu starten met project rondom de afspraak over functiewaardering.

Functiewaardering
Het is al weer langere tijd geleden dat er gekeken is naar de inhoud en waardering voor de functies in de dierhouderij. In de cao-onderhandelingen is daarom afgesproken om de functies in de sector opnieuw te beschrijven en waarderen. Dit traject gaat binnenkort starten.

Een belangrijk traject omdat het wat zegt over de inhoud van jouw werk en welke beloning er tegen over staat. Graag zou ik hierover met je in gesprek gaan, een open gesprek waarin we ingaan op de taken en verantwoordelijkheden die jij hebt in het dagelijkse werk. Zelf ben ik erg benieuwd naar jouw werkzaamheden en ervaringen in de sector en ik hoop dat je dit wilt delen. Samen met andere leden uit de sector zullen we een groep vormen die vanuit werknemers input levert voor dit traject. Voor de bijeenkomst(en) ontvang je een onkostenvergoeding. Heb je meer vragen of wil je jezelf hiervoor aanmelden, neem dan contact met mij op voor 16 juni aanstaande.

Levensfasebewustpersoneelsbeleid
Elke werknemer in de sector heeft op internet een vragenlijst kunnen invullen. Deze vragen gingen over jouw werk. De vragen hadden onder andere betrekking op jouw gezondheid, werkbeleving, ontwikkeling en de relatie met de werkgever. De vragen zijn door veel werknemers ingevuld. De antwoorden gaat CNV Vakmensen verwerken in de voorstellen voor de volgende cao-onderhandelingen.

Scholing
In de sector zijn we ook druk bezig met scholing en ontwikkeling, hiervoor is er een scholingsadviseur actief en daarnaast zijn er ook subsidies vanuit Colland voor het volgen van cursussen. Heb je vragen hierover, neem dan contact met mij op.

Cao-verhogingen 2013
Vanuit de cao 2012/2013 zijn er in 2013 de volgende verhogingen
Per 1 januari 2013: 0,5 procent en per 1 juli 2013: 0,5 procent.

Contactgegevens
Heb je vragen over de cao, je werk, scholing of wil je je aanmelden om in gesprek te gaan over jouw functie-inhoud, neem dan contact met mij op, dat kan via de e-mail t.westerink@cnvvakmensen.nl of telefonisch via 023 56 84 670.

CNV Vakmensen
T. Westerink
bestuurder
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid