Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Dierhouderij - Nieuws

Cao Dierhouderij: derde ronde

Vorige week donderdag 25 februari is er weer met werkgevers gesproken over een nieuwe cao Dierhouderij. Lastige gesprekken omdat we richting einde van onderhandelingen lopen en er bepaalde beslissingen genomen moeten worden.

Veel voorstellen zijn in de afgelopen onderhandelingen besproken. Op veel punten kunnen we elkaar vinden. Dit is onder andere over onderwerpen zoals andere regels in de cao rondom uitzendkrachten, het stimuleren van BBL'ers in de sector, het stimuleren van het voeren van functioneringsgesprekken.

Op dit moment zitten er onder andere nog dilemma’s rondom flexibiliteit en de loonvraag. Twee belangrijke punten, die direct invloed hebben op jouw arbeidsvoorwaarden als werknemer in de sector dierhouderij. De werkgever wil meer flexibiliteit van werknemers tegen lagere kosten. Dit gaat met name om de extra toeslagen in het weekend. In de dierhouderij wordt veel in het weekend gewerkt en hiervoor gelden onder bepaalde voorwaarden extra toeslagen. Vanwege het vaak reguliere karakter van het weekendwerk en de kosten van de toeslagen wil de werkgever hier veranderingen in aanbrengen.

Daarnaast blijft de werkgever vasthouden aan loonbod van 1% per jaar, bij een looptijd van twee jaar. Hier is dus nog wel een flinke ruimte tussen hun aanbod en onze vraag.

Vanwege punten die nu nog op tafel liggen, hebben we besloten om uit elkaar te gaan zonder vervolgafspraak. Benieuwd naar jullie reactie en mening over deze situatie, wat vind jij van de vraag naar meer flexibiliteit en het loonbod van de werkgever? Neem contact met mij op om jouw mening te geven.

Contact

Voor het geven van je mening over de huidige cao onderhandelingen of andere vragen kun je contact met mij opnemen via de mail: t.westerink@cnvvakmensen.nl of telefonisch via 023-5684670.

Tamara Westerink
bestuurder
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid