Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bos en natuur - Nieuws

CNV ondertekent Sociaal Plan Natuurmonumenten

De leden van CNV Vakmensen en FNV hebben ingestemd met het sociaal plan. Over de teksten is nog even heen en weer gesteggeld, maar daar zijn we uiteindelijk goed uitgekomen. Bonden en Directie Natuurmonumenten hebben het Sociaal Plan ondertekend. Een exemplaar vind je rechts onder 'Downloads'.

Sociaal Plan definitief maken

De leden van CNV Vakmensen hebben in meerderheid ingestemd met het eindbod van de directie op het Sociaal Plan. Ook de leden van FNV hebben ermee ingestemd. Daarmee kon het ‘tekstuele’ proces, de redactie, starten. Dat was nog wel een dingetje, want dan krijg je natuurlijk te maken met de interpretatie van de afspraken én hoe je dat dan weer opschrijft zodat het begrijpbaar is voor alle werknemers.

Een dingetje zoals ik al schreef, maar daar zijn uiteindelijk alle knopen over doorgehakt.

Ondertekening van het Sociaal Plan

Aansluitend op de eerste ronde van de onderhandelingen over een nieuwe cao Bos en Natuur is er nog technisch overleg gepleegd en zijn de laatste punten op die bekende (redactionele) i gezet. De onderhandelaars van CNV Vakmensen en FNV hebben ter plekke hun handtekening gezet. Later is de handtekening van de directie van Natuurmonumenten nog geplaatst. De definitieve versie van het Sociaal Plan vind je rechtsboven onder 'Downloads'.

Sociaal Plan en cao

In de vele reacties op het Sociaal Plan is vooral met een soort van chagrijn gereageerd op de afbouwregeling bij een eventuele lagere functie (‘onder de maat’) en de ontslagvergoeding (‘transitievergoeding’). Het is daarom niet vreemd dat wij dit hebben laten terugkomen in onze cao-voorstellenbrief. CNV Vakmensen stelt daarom voor om in het ondernemingsdeel Natuurmonumenten op te nemen dat bij het accepteren van een lagere functie buiten schuld van de werknemer, het verschil in salaris niet af te bouwen.

De verdere cao-voorstellen en het verloop van de onderhandelingen kun je lezen op deze pagina.

Sociaal Plan en Ondernemingsraad

De definitieve teksten zijn vastgesteld en het Sociaal Plan is ondertekend. De or is nu verder aan zet om haar advies uit te brengen over de organisatieverandering en het plaatsingsbeleid vast te stellen.

Tot slot

Wegens omstandigheden die te maken hebben met het werkpakket van Jacqueline Kraan, nemen Jaap Bosma en Soraya Faez de onderhandelingen waar.

Soraya Faez & Jaap Bosma
Bestuurders CNV Vakmensen

Volg ons op twitter: @JaapBosma | @cnvlandentuinbo | @cnvvakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid