Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bedrijfsverzorgingsdiensten - Nieuws

Thema-avond over CAO & OR-verkiezing AB Vakwerk

Binnenkort zijn er OR-verkiezingen. Wat betekent dat voor jou, werknemer bij AB Vakwerk. Welke thema’s gaan jou aan. Zijn er nog andere onderwerpen die je met de werkgever kunt bespreken. Wat is de verbinding met de cao? Daarover gaat de thema-avond op 20 nov. in Wieringerwerf en 24 nov. in Sneek.

In januari 2015 OR-verkiezing AB Vakwerk

De ondernemingsraad van AB Vakwerk organiseert in januari 2015 weer OR-verkiezingen. De OR gaat van 12 zetels terug naar 9. Omdat 3 leden er pas 2 jaar in zitten en nog 2 jaar te gaan hebben, betekent dat, dat er voor 6 vacatures zijn waarvoor verkiezingen moeten worden gehouden.

De vakbonden kunnen kandidaten stellen en die kandidatenlijst moet uiterlijk 15 december 2014 zijn ingediend bij de verkiezingscommissie van de OR. Zijn er meer aanmeldingen dan vacatures, dan wordt er een digitale verkiezing gehouden. Zijn er minder dan of evenveel aanmeldingen als vacatures, dan zijn er geen verkiezingen, maar worden de kandidaten direct geïnstalleerd.

Wat doet de OR voor en met mij

Tot zover het proces, want dat is de gemakkelijkste kant van de zaak. Waar gaat het vervolgens over. Wat kun je zeggen en waarom (niet). Welk initiatief kun je nemen en op welke manier steek je dat in bij de directie. Heb je het over mensen of over zaken. Heeft de CAO nog iets voor je in petto en welke rol speelt de OR daarin. Is HR-beleid een ‘hot’ OR-item of laat je dat links liggen. Is de OR alleen voor de ondernemer of voor de onderneming (inclusief de werknemer). Is de directie je partner of je tegenstander. Kortom, is de OR dwarsligger of constructieve luis in de pels.

Thema-bijeenkomst op 20 en 24 november

En wat houdt jou tegen om meer te weten te komen over de Ondernemingsraad. Om er over te praten met je collega’s, om jouw beeld van de OR uit te spreken en eventueel bij te stellen. En wat doet de OR met jou? Maar ook, wat is de stand van zaken in de cao en wat betekent dat voor de OR en dus ook voor jou!Dat kun je ontdekken op een van de thema-avond op donderdag 20 november in Wieringerwerf (Hotel Van der Valk) en maandag 24 november in Sneek (Hotel Van der Valk). Binnenlopen vanaf 19:30 uur en start van beide bijeenkomsten is 20:00 uur.

Interessant voor jou én je collega

  • Onder het motto: Zegt het voort, zegt het voort…… ook jouw collega mag aan het woord! is iedereen welkom. Dus neem je collega ook mee naar deze bijeenkomst.
  • Stuur deze mail door, want zo gemakkelijk kun je een collega van je uitnodigen. Zo wordt hij/zij ook geïnformeerd over waar wij ons mee bezig houden. Als hij tenslotte vragen heeft die verder gaan dan die in de thema-avond, kan hij/zij lid worden met de aanmeldingsbon (zie hieronder). Als hij zich heeft aangemeld kan hij antwoorden op zijn vragen verwachten. Fair enough toch?
  • De cao is al weer sinds 1 juli 2013 afgelopen en de laatste loonsverhogingen was 1,25% op 1 januari 2013.
  • Jij kunt jouw vragen n.a.v. deze nieuwsbrief altijd per mail stellen. Ook als jij jouw (sector)deskundigheid wilt inbrengen staat de mailbox open. Maak er gebruik van. 

Jaap Bosma
Bestuurder Land- en tuinbouw
Twitter: @JaapBosma | @cnvlandentuinbo | @cnvvakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid