Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bedrijfsverzorgingsdiensten - Nieuws

Grootse bijeenkomst voor werknemers AB-bedrijven

CNV Vakmensen en FNV organiseren op 31 januari 2014 een bijeenkomst voor alle medewerkers van de AB-bedrijven, want de Bedrijfsverzorgingsdienst zal moeten veranderen om weer concurrerend te worden. Klinkt logisch, maar wat zijn de effecten op jouw werk en jouw arbeidsvoorwaarden en jouw baan.

De wereld draait door
De wereld draait door, verandert en deed dat veel sneller dan de sector vermoedde. Minder werkaanbod en klanten reageren op een andere manier. Leden van de coöperatie zijn minder loyaal en kiezen vaker voor een ander. De markt is de vertrouwde concepten ontgroeid. Er is voor de klanten van de AB-bedrijven meer dan 'aantrekkelijk' aanbod elders te 'organiseren' en dus is er een stevige concurrentie op de markt.

Grootste vakbondsbijeenkomst voor alle AB-werknemers
Wat betekenen die veranderingen voor jou als werknemer bij de AB-bedrijven. Hoe moet jouw werkgever daarop regeren en hoe reageren wij als werknemer daarop. Hoe moeten we de cao daarop aanpassen.
Die vragen en stellingen willen FNV en CNV bespreken en bediscussiëren met alle AB-werknemers, bedrijfsverzorger of kantoormedewerker of gedetacheerde.

Kom daarom naar de
Grootse Vakbondsbijeenkomst
op 31 januari (10.00-16.00 uur)
in het Postillion (Kosterijland 8, 3981 AJ) te Bunnik.

Leden en niet vakbondsleden zijn van harte welkom. AANMELDEN (vóór 24 januari) is noodzakelijk, want wij hebben 'slechts' ruimte voor 100 personen. Vermeld bij je aanmelding je lidnummer of adres, je werkgever en wij stellen het op prijs als je ook je functie in het bedrijf erbij vermeld.
De bijeenkomst is gratis en voor de lunch wordt gezorgd. Leden krijgen hun reiskosten vergoed. Als leden niet-leden meenemen is dat slim reizen.

Wij zijn er van overtuigd dat het anders moet en anders kan en dat hebben wij verwerkt in 7 punten die je hieronder in 'CNV Vakmensen vindt dat' kunt lezen. Deze onderwerpen zullen ook zeker op de vakbondsbijeenkomst aan de orde komen.

CNV Vakmensen vindt dat

 1. meer aandacht voor HR binnen de AB-bedrijven;
 2. er een 'open' bedrijfscultuur moet komen waarbij feedback geven gewoon wordt, waar beoordelen transparant en eenduidig gebeurt en resultaat wordt beloond;
 3. de cao werknemers moet uitdagen om zich te willen ontwikkelen;
 4. de cao perspectief moet bieden in doorstroom en instroom;
 5. de flexibiliteit beter 'gewogen' en op elkaar afgestemd en beloond moet worden;
 6. de cao voor alle werknemers moet gelden;
 7. de werknemers (eindelijk) een evenwichtige beloning krijgt.

Jaap Bosma
Bestuurder Land- en tuinbouw
@JaapBosma | @cnvlandentuinbo | @cnvvakmensen
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid