Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bedrijfsverzorgingsdiensten - Nieuws

CNV Vakmensen overlegt met werkgevers over CAO BVD

De cao-commissie constateert dat de werknemers nog steeds een cao willen. Zij heeft een brief gestuurd met aanvullende vragen en gevraagd om een formele overlegronde tussen de AB-werkgeversdelegatie en die van CNV Vakmensen. Op 31 maart wordt er verder gepraat tussen CNV vakmensen en WAB.

Overleg over het eindbod.

Het heeft door ziekte aan werkgeverskant even geduurd voordat er reactie kwam, maar uiteindelijk is er een overlegmoment gevonden. Op dinsdagavond 31 maart komen de onderhandelingsdelegaties van CNV Vakmensen en de Werkgevers AB-bedrijven bij elkaar in Bunnik. Doel is antwoorden te krijgen op de vragen die de cao-commissie heeft gesteld over het eindbod. Hoe werkgevers er ‘in’ zitten en hoe we tot een overeenkomst kunnen komen.

Brief aan de WAB

Op 25 februari jongstleden is de brief van de cao-commissie Bedrijfsverzorgingsdiensten van CNV Vakmensen naar de werkgevers toegestuurd. In die brief (zie bijlage) wordt het proces nog eens beschreven en zijn de reacties van de werknemers ‘vertaald’ naar aanvullende vragen en wenselijke toezeggingen en garanties op meer comfort en zekerheden. Om de gehele brief te kunnen lezen download je de brief.

CAO-commissie

Het spreekt voor zich dat de cao-commissie de koppen direct na het overleg met de WAB weer bij elkaar steekt om te kunnen beoordelen hoe het proces verder moet. Hebben we een basis voor een overeenkomst of moet er nog wat anders gebeuren. Op 1 april komt de cao-commissie bij elkaar en dat is geen geintje.

Wil jij je ook met je eigen arbeidsvoorwaarden bemoeien, meld je dan aan bij de cao-commissie. Daar wordt het besproken en worden zaken op elkaar afgestemd. Wij streven ernaar om de landelijke verdeling in stand te houden.

Tenslotte

Wij nemen onze leden serieus
De leden zijn en maken de vakbond
En je weet: ”zonder bond komt geen cao van de grond”.

 

Jaap Bosma
Bestuurder Land- en tuinbouw
@JaapBosma | @cnvlandentuinbo | @cnvvakmensen
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid