Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bedrijfsverzorgingsdiensten - Nieuws

CAO BVD: de definitieve voorstellen

De cao-commissie heeft op 1 maart de wijzigingsvoorstellen definitief vastgesteld. Voortborduren op de eerder ontwikkelde visie. Vergroot betrokkenheid, regelmacht en ontwikkelkracht van de werknemer. Kortom Fit in Lijf, Hoofd & Baan. Tenslotte niet te vergeten een eerlijke beloning. Check bijlages.

Definitieve voorstellen

Op 1 maart heeft de cao-commissie de voorstellen nog een keer besproken. Ook de reacties van de leden zijn daarin meegenomen en, zo goed en zo kwaad als het kon, er in verwerkt. Kortom de voorstellen zijn definitief gemaakt en dienen nu als inzet bij de volgende onderhandelingen. De werkgevers hebben de voorstellen vandaag toegestuurd gekregen.

De voorstellen zijn een vervolg op de eerder ontwikkelde visie die voorafgaande aan de vorige cao-onderhandelingen is gepresenteerd. En daarmee bedoelen we dan niet een verdere verlaging van de toeslagen. Wel nieuw is de zogenaamde 'resultaatverplichting' die wij bij de afzonderlijke voorstellen hebben opgenomen. Wij proberen daarmee duidelijk te maken wanneer de afspraken concreet merkbaar moeten zijn voor de werknemer. De definitieve voorstellen kun je gewoon downloaden (Pdf-formaat).

Onderhandelingsdelegatie

De onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen bestaat uit Albert van Loo (AB Oost), Adrie Kerkvliet (AB Zuid-Holland) en Martin Hulsink (AB Brabant). Gelukkig doen de FNV-collega’s ook weer gewoon mee met de onderhandelingen.

De onderhandelingen

Er zijn eigenlijk 5 onderhandelingsronden vastgesteld. De volgende data zijn vastgelegd voor de onderhandelingen over de nieuwe cao: 10, 29 maart, 11 en 22 mei. Tussen 29 maart en 11 mei moet nog een datum worden gezocht J De cao-commissie heeft haar bijenkomsten daar ook op afgestemd, te weten 5 april en 24 mei. Als alles op rolletjes loopt dan zullen daarna de leden worden geïnformeerd en geraadpleegd over het cao-resultaat. Tussendoor wordt je natuurlijk per nieuwsbrief geïnformeerd.

Hoezo mijn verhaal

Wij zijn nog steeds op zoek naar jouw verhaal.

  • Maak jij ook van die lange dagen zodat jij eigenlijk de ArbeidsTijdenWet overtreedt als gevolg van de planning of omdat je opdrachtgever dat zo wil?
  • Krijg jij wel eens gezondheidscheck waarbij niet alleen gekeken wordt naar het fysieke aspect maar ook naar de psychische belasting?
  • Heb jij het in jouw beoordelings- of voortgangsgesprek wel eens over jouw persoonlijke ontwikkeling of vind je dat maar heeeelemaal niks en begin je er niet over?

Waar loop jij tegenaan? Wat gaat goed, wat kan beter … en hoe kan het dan beter? Kom er mee voor de draad en mail je mening, reactie of idee het liefst vóór 10 maart naar de cao-commissie.

Jaap Bosma
Bestuurder Land- en tuinbouw

Volg ons op twitter: @JaapBosma | @cnvlandentuinbo | @cnvvakmensen
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid