Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bedrijfsverzorgingsdiensten - Nieuws

CAO Bedrijfsverzorgingsdiensten stapje dichterbij

De CAO Bedrijfsverzorgingsdiensten kende een lange en trage aanloop, maar inmiddels is er wel een akkoord en wordt hard gewerkt aan de tekst.

Het had wat voeten in de aarde, want er was eerst door werkgevers gevraagd om de cao-onderhandelingen met een periode van ongeveer een half jaar op te schorten om 'collega-bedrijven' de gelegenheid te geven de zaken intern op orde te krijgen. Daarna flink onderhandeld en dat liep uiteindelijk uit op een soort van akkoord dat wij 'resultaat' hebben genoemd. Het voldeed niet helemaal aan onze wensen, maar het was het beste wat er in normaal onderhandelen was te bereiken en dat had de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen wel door.

Cao akkoord verklaard

Na het resultaat te hebben voorgelegd aan de leden van de bond, heeft CNV Vakmensen inmiddels de cao voor akkoord verklaard omdat de leden er ook me hebben ingestemd. De huidige economische omstandigheden en verschillende bedrijfssituaties hebben de leden doen beseffen dat 'we' het hiermee moesten doen.

Alle partijen hebben inmiddels met deze cao ingestemd en dus zijn de woordvoerders, ondersteund door Actor, begonnen met het ombouwen van het akkoord naar formele en juridisch dichte teksten. Inmiddels zijn we daar al een heel stuk mee opgeschoten, nog niet mee klaar, maar het eind is in zicht. Zodra deze cao, voor wat de teksten betreft, helemaal af is, wordt de tekst digitaal beschikbaar gesteld onder anderen via www.cnvlandentuinbouw.nl

Jaap Bosma
Bestuurder Land- en tuinbouw

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid