Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bedrijfsverzorgingsdiensten - Nieuws

Cao Bedrijfsverzorgingsdiensten: komt ie er?

Ligt de cao voor de BVD op zijn gat? CNV Vakmensen zet zich al een hele poos in om de cao te vernieuwen. Lastig, maar o zo noodzakelijk om toekomstbestendig te worden. Maar willen de werkgevers eigenlijk wel? Het lijkt er op dat die kant van de tafel erg verdeeld is. Hieronder een update.

Verdeeld werkgeverskamp
De werkgevers zijn al een paar keer bij elkaar gekomen om het er over te hebben. Kennelijk zijn ze er intern niet over eens welke koers moet worden gevolgd. Het is best lastig om de juiste richting te kiezen, maar als je een cao wilt hebben moet er wel gekozen worden. Het zou goed zijn dat de werkgevers op een lijn komen en dat we beginnen

Onderhandelingen nog niet begonnen
De cao loopt af op 1 juli 2013. Niets aan de hand als er maar onderhandelingen gaande zijn, want dat  komt er vanzelf een nieuwe cao niet waar? Nou nee dus. Er is nog geen begin. Op 5 juli 2013 is (weer) een informeel overleg gepland en daar hangt best veel vanaf. Welke keuze hebben werkgevers gemaakt en welke kant de bal gaat oprollen: een versmalde cao of gewoon toch de bredere. CNV Vakmensen wil een bredere cao. Dat is beter voor de sector en de toekomst van de sector en de ontwikkeling van werknemers.

Focusgroep arbeidsvoorwaarden
De focusgroep avw is regelmatig bij elkaar geweest om over de voortgang en de vernieuwing in de cao te praten. Maar over deze stand van zaken is de groep nog niet bij elkaar gekomen. Op maandagmiddag 8 juli de steken ze de koppen bij elkaar.

Ook gefocused op breder (dan) arbeidsvoorwaarden? Meld je dan aan bij Jaap Bosma

Tenslotte
De cao-onderhandelingen zijn dus nog niet begonnen. De werkgevers proberen op een lijn te komen en een keuze te maken een smalle of een brede cao. 5 juli is er informeel overleg en de focusgroep avw bespreekt dat op 8 juli. De bond wil een bredere cao omdat het beter is voor de ontwikkeling van de sector en de werknemers in de sector.

CNV Vakmensen gelooft in ontwikkeling van mensen. Wij ontwikkelen liever verantwoordelijkheid dan actie en doen dat door middel van de juiste kennis, het juiste middel en/of product en de juiste inzet door, van en voor vakmensen. Ontwikkel mee door jouw collega ook lid te maken. Dan wordt het samen ontwikkelen van vakmensen.

Jaap Bosma
Bestuurder Land- en tuinbouw

T: @cnvlandentuinbo  |  @JaapBosma

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid