Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Land- en Tuinbouw

Cao Bedrijfsverzorgingsdiensten

Looptijd: 1 juli 2019 tot en met 31 december 2020

Deze cao is op jou van toepassing als Bedrijfsverzorger, als Vakkracht, als Planner/Consultant of als ondersteunend medewerker in dienst bent bij een van de volgende AB-bedrijven: Abflexkracht, Abiant, AB Midden-Nederland, AB Oost, AB Vakwerk, AB Vecht en Amstel, AB Werkt of AB Zuid-Holland. Het AB bedrijf levert bedrijfsverzorgers en vakkrachten aan veelal agrarische ondernemingen.

Als bedrijfsverzorger kun je de ondernemer van een boerenbedrijf vervangen en zelfstandig al zijn werkzaamheden overnemen; je zorgt er voor dat het bedrijf bij afwezigheid van de boer ‘gewoon’ door kan draaien. Als vakkracht doe je vaak agrarisch gerelateerde werkzaamheden op een bedrijf. De medewerkers die ondersteunende werkzaamheden doen, doen dit vaak vanuit het kantoor van het AB-bedrijf en staan ten dienste van het ‘leveren’ van de bedrijfsverzorgers en vakkrachten, maar doen ook werkzaamheden zoals administratie en HR-zaken.

Sinds juni 2017 is er een nieuwe cao. In de cao zijn een aantal vervolgafspraken gemaakt om in de loop van de cao verder uit te werken. De focus ligt daarbij op ‘Werken binnen de Arbeidstijdenwet’ en ‘Ontwikkelen van een nieuwe Seniorenregeling’. Via deze pagina volg je de voortgang van de sectorontwikkelingen.

Downloaden

Niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag!