Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Agterberg Bedrijven - Nieuws

CAO Agterberg: herstart van de onderhandelingen

De cao is al sinds maart afgelopen en nog steeds is er niet echt onderhandeld. We gaan het op 12 november weer proberen met een aftastend gesprek. Deze nieuwsbrief stelt de vakbondsleden daarvan weer op de hoogte, maar vraagt ook waar de kernpunten van de werknemers liggen.

Herstarten cao-onderhandelingen

Begin van dit jaar is er een eerste aanzet geweest tot onderhandelen, maar kennelijk lagen de standpunten te ver uiteen om het succesvol te laten worden. Toen is besloten om het onderhandelingsproces voor een langere tijd te schorsen en te bezien wat de ‘omgeving’ doet. De tijd is weer rijp om het opnieuw te proberen. Woensdagmiddag  12 november is de aftrap en dinsdagmorgen 18 november de tweede ronde. Dus we herstarten de onderhandelingen.

De onderhandelingen over een nieuwe cao loonwerk zijn na een poosje van rust ook weer begonnen. Check de website van CNV Vakmensen over de cao Loonwerk voor meer info daarover als je erin bent geïnteresseerd.

Winterstop

Ik begrijp dat bij Agterberg nu een discussie loopt in hoeverre er voor (een deel) van het bedrijf in de periode rondom kerst sprake kan zijn van een winterstop. De directie heeft die vraag als instemmingverzoek neergelegd bij de OR. De vraag is of de wet het toelaat of je dit soort dingen met de OR kunt regelen en jou als werknemer kunt dwingen om op die manier geen vrijheid meer te hebben om je eigen vakantiedagen vast te stellen. Eigenlijk is dit een andere manier om het dal in werkaanbod te overbruggen. En hadden we daar al niet de Agterberg overbruggingsregeling voor? Wat vind jij? Ik ben van plan om dit op 12 november met de directie te bespreken. Mail Jaap Bosma jouw mening

Weetjes uit de cao-agenda

  • De ‘oude’ cao gold tot 1 maart 2013.
  • De laatste loonsverhoging van 1,25% is in periode 5 van 2012 geweest. Die loonsverhoging kon worden aangepast als de inflatie dan boven de 2% uitkomt. Is dit ook nog gebeurd bij jullie?
  • De vakbondscontributie kan op een fiscaal vriendelijke manier verrekend, maar moet m.i.v. 2015 wel worden opgenomen in de Werkkostenregeling. Daar gaat de ondernemingsraad over. Weet jij hoe jullie OR daar mee omgaat?

Tenslotte

De vakgroep Land- en tuinbouw wil graag binnenkort overgaan op alleen nog maar digitaal de leden van informatie voorzien. Als jouw emailadres nog niet bij de bond bekend is, geef dat dan door. Jij krijgt dan veel sneller de informatie in jouw mailbox.

Jaap Bosma - Bestuurder Land- en tuinbouw
E-mail: j.bosma@cnvvakmensen.nl
Twitter: @JaapBosma | @cnvlandentuinbo | @cnvvakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid