Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Kunst en Cultuur - Nieuws

Kunstjaarbeurs wordt internationaal

De Kunstjaarbeurs is de grootste Nederlandse kunstbeurs waar kunstenaars hun werk rechtstreeks aan het publiek kunnen tonen. De druk bezochte beurs vindt jaarlijks plaats in het World Fashion Centre in Amsterdam en straalt dit jaar meer cachet uit door een mooiere presentatie van de werken.

De tweede editie van de Kunstjaarbeurs wil naast Nederlandse kunstliefhebbers en -kopers, ook buitenlandse bezoekers trekken. Daarvoor is de subtitel Annual Dutch Art Fair aan het logo toegevoegd. Een groot aantal buitenlandse museumdirecteuren en galeriehouders is uitgenodigd om de beurs als VIP te bezoeken. Volgend jaar zullen ook buitenlandse kunstenaars aan de beurs kunnen deelnemen.

Loterij op de Kunstjaarbeurs

Daarnaast heeft de Kunstjaarbeurs dit jaar een positief en origineel element aan de beurs toegevoegd. Het is een bijzondere loterij met 40 grote kunstbloemen als prijzen. De Kunstbloemen zijn gemaakt door kunstenaars die zich op de Kunstjaarbeurs presenteren. Alle bezoekers krijgen gratis loten, waarmee ze kans maken op zo’n creatieve kunstbloem. De winnaars kunnen meteen hun prijzen uitzoeken en mee naar huis nemen.

Van schilderijen tot objecten van brons

De Kunstjaarbeurs/ Annual Dutch Art Fair biedt kunstliefhebbers weer een grote variëteit aan hedendaagse kunst. Veel schilderijen en grafiek, ook objecten van brons, keramiek, glas en andere materialen worden geëxposeerd en de werken zijn vaak voor vriendelijke prijzen rechtstreeks van de kunstenaars te koop.

Waar?

De tweede editie van de Kunstjaarbeurs vindt plaats op zondag 30 september van 11.00 tot 17.30 uur en beslaat 3.500 m2 in het World Fashion Centre/ Beursplaza in Amsterdam.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid