Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Kunst en Cultuur - Nieuws

CNV Vakmensen tekent cao Kunsteducatie niet

Donderdag 11 oktober 2012 hebben de werkgeversorganisatie Kunstconnectie en de vakbonden FNV KIEM, KNTV en de Ntb een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao Kunsteducatie. De cao zal lopen van 1 januari 2012 tot en met 31 december 2013. Het akkoord bevat onder andere afspraken over mobiliteit, bovenwettelijke uitkering, afvloeiing en zal daarnaast een standaard sociaal plan behelzen.

Nu het ook duidelijk is dat de WW wordt ingeperkt, zal de bovenwettelijke uitkering meeademen. Per saldo komt de ontslagen werknemer slechter uit als dat de cao niet zou zijn verlengt.

CNV Vakmensen zal het cao-akkoord niet tekenen omdat er geen vuist kan worden gemaakt naar de werkgeversorganisatie om verslechteringen tegen te gaan. Hoewel er ook veel goede zaken in de cao zijn afgesproken betekent het zeker niet dat werknemers nu veilig zijn voor de bezuinigingsdrift.

Immers de subsidiekraan wordt stevig dichtgedraaid, waardoor reorganisaties niet te voorkomen zijn. Zelfs faillissementen moeten niet worden uitgesloten. En dan helpt zelfs een cao niet.

Download het principe-akkoord >>

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid